24 nov 2016

Wezen-Vrienden plaatsen zich met thriller voor kwartfinale van de beker

In de 1/8ste finale van de Beker van Oost-Vlaanderen moesten de Wezen-Vrienden op bezoek bij Black Boys Erpe-Mere.

In de 1/8ste finale van de Beker van Oost-Vlaanderen moesten de Wezen-Vrienden op bezoek bij Black Boys Erpe-Mere.
De thuisploeg, die met een voorgift van 5 punten van start ging, begon met Yannick Dierickx, Ben Van Mulders, Kim Verhulst, Lars Van De Meersche en Steven De Moor. De Wezen-Vrienden gingen van start met Christophe Maes, Bob Dikanda, Tim Van Driessche, Arnaud Dimbala en Anaël Ahanda.
Via Anaël Ahanda en een driepunter van Christophe Maes konden de bezoekers de voorgift al vlug ongedaan maken: 5-5. Met o.m. twee bommen op rij van Yannick Dierickx en korven van Steven De Moor, Lars Van De Meersche en Ben Van Mulders konden de Black Boys een kloof slaan van 10 punten: 17-7. En niettegenstaande twee afstandshots van Tim Van Driessche slaagden Steven De Moor, Yannick Dierickx, Ben Van Mulders, Anthony De Smet en Kim Verhulst er in om op het einde van het eerste quarter het verschil op te drijven tot 14 punten: 31-17.
In het begin van het tweede quarter konden Tim Van Driessche, Philip Beeckmans en Liévin Gaza in eerste instantie de achterstand beperken tot 9 punten: 35-26. Even later knalde Yannick Dierickx terug twee driepunters binnen, en met de steun van Lars Van De Meersche en Kim Verhulst kon de thuisploeg een kloof slaan van 17 punten: 48-31. Net voor de rust kon “Papy” de schade nog beperken tot 48-35.
Onmiddellijk na de rust brachten Liévin Gaza en Christophe Maes de Wezen even dichterbij, maar met nog maar eens een driepunter van Yannick Dierickx en korven van Kenny Vandenputte, Ben Van Mulders en Kim Verhulst konden de Black Boys hun voorsprong terug opdrijven tot 16 punten: 61-45. De Wezen reageerden echter met twee bommen van Philip Beeckmans en punten van Bob Dikanda, Liévin Gaza en Tim Van Driessche en slaagden er zo in om de achterstand op het einde van het derde quarter te beperken tot 68-58.
De meegereisde supporters vreesden al voor de uitschakeling, maar met driepunters van Christof Maes en Philip Beeckmans en korven van Liévin Gaza en Bob Dikanda naderden de Wezen tot op 3 punten: 73-70. Maar via Klaas Olbrecht kon de thuisploeg halverwege het vierde quarter terug een bonus van 8 punten opbouwen: 78-70. Bij Black Boys moest Kenny Vandenputte met vijf fouten naar de kant. In een dolle eindfase van de wedstrijd brachten Anaël Ahanda, Tim Van Driessche en Christophe Maes de bezoekers langszij: 78-78. De Wezen verloren Liévin Gaza nog met vijf fouten, maar niettegenstaande een driepunter van Lars Van De Meersche hielden Philip Beeckmans en Christophe Maes de score in evenwicht: 82-82. De slotminuut werd nog een tactisch spelletje waarin Christophe Maes en “Papy” Dimbala de bezoekers 4 punten voorsprong bezorgden: 82-86. Bij de thuisploeg knalde Kim Verhulst nog een driepunter binnen, maar Christophe Maes kon in de slotseconden met een vrijworp de eindstand vastleggen: 85-87.
Na een fel bevochten wedstrijd plaatsten de Wezen-Vrienden zich uiteindelijk voor de kwartfinale.
Black Boys: Dierickx (20 punten), Van Mulders (13 punten), Van De Meersche (13 punten), Verhulst (11 punten), De Smet (7 punten), Vandenputte (7 punten), Olbrecht (5 punten), De Moor (4 punten).
Wezen-Vrienden: Maes (22 punten), Van Driessche (19 punten), Beeckmans (15 punten), Ahanda (10 punten), Gaza (9 punten), Dimbala (8 punten), Dikanda (4 punten).

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background