24 jan 2016

Wezen-Vrienden pakken belangrijke punten op Blankenberge

Deze wedstrijd tegen rechtstreekse concurrent Blankenberge moest absoluut gewonnen worden. Gezien de uitslag van de heenronde (82-84 thuisverlies) zou dit geen makkelijk opdracht worden.

 


Coach Patrick Malfait koos voor volgende starters: Tim Van Driessche, Thomas De Vliegher, Jimmy Hendrickx, Sam Verstraeten en Jeroen Tuypens. De kustjongens waren onmiddellijk bij de les en zetten een 10-2 neer.
Tijd voor een bezoekende time-out, de defense werd aangespannen en met korven van Tim Van Driessche en Jimmy Hendrickx  resulteerde na  het eerste quarter in een 13-22 stand.
In het tweede quarter bleef de thuisploeg aanklampen met afstandsschoten, maar de Wezen bleven via Sam Verstraeten, Jeroen Tuypens en Bart Spinnoy op voorsprong. Ruststand: 30-36.
Na de rust kwam Blankenberge opgepept uit de kleedkamer en namen ze resoluut de leiding met een bonus van 8 punten.
Onder impuls van Thomas De Vliegher, Hendrik Tratsaert en Sam Verstraeten kwamen de  Wezen-Vrienden op het einde van het derde quarter terug aansluiten: 55-53.
Dat het vierde quarter spannend zou worden dat stond toen al vast, iedereen zat op het puntje van de stoel. Blankenberge startte erg agressief en liep 6 punten uit. Het betaalde er wel een prijs voor zodat men na 5 minuten reeds tegen de vijfde  ploegfout aankeek.
Onder impuls van Bart Spinnoy en Sam Verstraeten kwamen de Wezen terug. Tim Van Driessche zette een paar drives in en werd telkenmale foutief gestopt, met vrijworpen tot gevolg. De laatste minuten waren gelijk opgaand en op 10 seconden van het eindsignaal kwamen de Wezen 2 punten voor.
Een fout van Wezen-Vvrienden op 1.4 sec van het einde verplichte de thuisploeg de bal aan de zijlijn in te geven, de tip-in werd gemist en zodoende kon men met een duur bevochten zege de verre terugreis aanvatten. Eindstand: 78-80.
Volgende zaterdag  komt het tweede geklasseerde Kortrijk op bezoek, de heenmatch werd ginds verloren na ….2 verlengingen. De Wezen krijgen een dubbele opdracht te verwerken, want op zondag maken ze de verplaatsing naar Kangoeroes Willebroek.
 
Wezen-Vrienden: Jimmy Hendrickx 17pt, Tim Van Driessche 15pt, Sam Verstraeten 15pt, Bart Spinnoy 12pt, Hendrik Tratsaert 10pt,  Jeroen Tuypens 6pt, Thomas de Vlieger 5pt.

Panters Baasrode C – Wezen-Vrienden B:

De B-ploeg moest de loodzware verplaatsing naar het ongeslagen Panters Baasrode maken. Na de 101-51 nederlaag moeten ze zich volgende zaterdag zien te herpakken tegen Jeugd Gentson, zodat ze hun plaats in de linkerkolom van de klassering kunnen veilig stellen.

Wezen-Vrienden B: Sven Collyns 13pt, Jens Van Schel 10pt, Matti De Nollin 7pt, Frederik Massé 6pt, Lennert Van Den Herreweghe 4pt, Wouter Van Der Mynsbrugge 4pt, Yannick Van Der Meulen 4pt, Robin Collyns 2pt, Emile Vogels 1pt.

Andere uitslagen:

Wezen-Vrienden C – Falco Gent D: 50-98
BBC Deinze-Nazareth – Kadetten WV: 42-70
Okapi Aalstar C – Miniemen WV: 96-48
Benjamins WV B — Black Boys Erpe-Mere: 51-61

Wedstrijden zaterdag 30 januari:

9u15: Benjamins WV A – Bavi Gent
11u: Miniemen WV – Basket Sijsele
11u: Panters Baasrode – Microben WV
12u45: Pré-microben WV – Sparta Laarne
14u30: Kadetten WV – Bavi Gent
16u15: Pupillen WV – Sgolba Aalter B
16u30: MAC Destelbergen-Lochristi D – Wezen-Vrienden C
18u15: Wezen-Vrienden B – Jeugd Gentson C
20u15: Wezen-Vrienden A – Basketteam Kortrijk

Wedstrijden zondag 31 januari:

15u: Kangoeroes Willebroek B – Wezen-Vrienden A
15u30: Basics Melsele – Miniemen meisjes WV

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background