9 okt 2011

Wezen-Vrienden overschrijden de kaap van 100 punten

Op de vijfde speeldag stond voor de Wezen-Vrienden een uitstap naar kustgemeente Koksijde gepland. Onze jongens mochten er aantreden in de vernieuwde gemeentelijke sporthal, die net voor de wedstrijd officieel werd geopend.

 

De thuisploeg begon aan de wedstrijd met Bart Vanacker, Kristof Nuyts, Michiel Vandecasteele, Thijs Caron en Skip Vanderhorst. De Wezen gingen van start met Stefaan De Kesel, Peter Van Heule, Kristof Callebaut, Mathieu Detiège en Bart De Keyser.

In de aanvangsfase van de wedstrijd leek het er op dat de thuisploeg een verlengstuk wou toevoegen aan de lokale festiviteiten. Met een driepunter van Krisof Nuyts en punten van Bart Vanacker en Skip Vanderhorst plaatsten ze na amper twee minuten een 7-0 op het scorebord. Met afstandshots van Thijs Caron en Skip Vanderhorst en de steun van Kristof Nuyts werd de lokale voorsprong zelfs opgedreven tot 12 punten: 15-3. Stefaan De Kesel reageerde met een driepunter, maar aan de overkant knalde Thijs Caron eveneens een bom binnen: 18-6. Halverwege het eerste quarter begonnen de Wezen dan toch aan de achtervolging. Kristof Callebaut, Vincent Van Hecke, Peter Van Heule en Frank Vanderkimpen zorgden voor een tussentijdse 2-13, waardoor de achterstand op het einde van het eerste quarter beperkt bleef tot 1 punt: 20-19.

Via Skip Vanderhorst en Piet Van Mol konden de kustjongens terug verder afstand nemen, maar Mathieu Detiège reageerde met een driepunter: 24-22. Via Mathieu Detiège en Bart De Keyser kon de Oudenbergploeg zelfs het evenwicht herstellen: 26-26. Niettegenstaande nog een driepunter van Mathieu Detiège was het toch Koksijde dat via Hendrik Oyaert, Michiel Vandecasteele, Thijs Caron en Piet Van Mol een kloof van 9 punten kon slaan: 39-30. Vincent Van Hecke en Kristof Callebaut brachten de bezoekers terug tot op 1 punt, maar thuisspelers Bart Vanacker, Hendrik Oyaert en Michiel Vandecasteele zorgden toch nog voor een lokale bonus bij de rust: 44-38.

Het derde quarter begon met een bom van Koen Romeyns, maar met o.m. driepunters van Youssef Azarioh en Skip Vanderhorst slaagde de kustploeg er in om de voorsprong te vergroten tot 8 punten: 52-44. Bij de thuisploeg viel de scoremachine echter stil, en met o.m. driepunters van Kristof Callebaut en Koen Romeyns en korven van Frank Vanderkimpen en Vincent Van Hecke konden de Wezen het tij doen keren: 55-63.

Het vierde quarter zorgden de Wezen-Vrienden voor een ware show. Kristof Callebaut en Mathieu Detiège scoorden o.m. beiden nog twee afstandshots, en Bart De Keyser, Peter Van Heule, Stefaan De Kesel, Vincent Van Hecke en Koen Romeyns deden eveneens hun duit in het zakje om in de laatste tien minuten liefst 39 punten te scoren. Eindstand: 71-102.

Volgende zaterdag spelen de Wezen voor de derde keer op rij op verplaatsing. Het bestuur hoopt bij Betekom alvast op een vierde uitzege.

BBC Koksijde: Hendrik Oyaert (20 punten); Thijs Caron en Skip Vanderhorst (elk 12 punten); Kristof Nuyts en Bart Vanacker (elk 7 punten); Piet Van Mol (5 punten); Youssef Azarioh en Michiel Vandecasteele (elk 4 punten).

Wezen-Vrienden: Mathieu Detiège (23 punten); Bart De Keyser en Vincent Van Hecke (elk 17 punten); Kristof Callebaut (16 punten); Koen Romeyns (13 punten); Frank Vanderkimpen (8 punten); Peter Van Heule en Stefaan De Kesel (elk 4 punten).

Andere uitslagen:

Wezen-Vrienden B – Fireballs Oudenaarde: 74-52

Na vijf speeldagen staat de B-ploeg ongeslagen aan de leiding in derde provinciale.

Bavi Gent C – Wezen-Vrienden C: 54-68

BBC Melle Vogelhoek B – Dames Wezen-Vrienden: 50-45

Juniores WV A – Blackhawks Gent Laarne: 55-62

Juniores WV B – BBC Melle Vogelhoek: 67-81

Miniemen WV – Olympia Denderleeuw: 79-38

Pupillen WV A – BBC Houtem: 52-61

Pupillen WV B – Olympia Denderleeuw: 58-73

Bavi Gent B – Benjamins WV: 28-67

Wedstrijden voor volgend weekend:

21u00 (vrijdag): Dames WV – KBT Ronse SK B

09u15 (zaterdag): Microben WV – Sint Niklase Condors

12u30 (zaterdag): BBC Houtem – Miniemen WV

13u00 (zaterdag): United Ninove – Pupillen WV B

13u00 (zaterdag): BBC Bazel – Benjamins WV

19u00 (zaterdag): Wezen-Vrienden B – BBC Lokeren

09u30 (zondag): Gembas Knesselare – Juniores WV B

13u00 (zondag): Tigers Evergem – Pupillen WV A  

Eetfestijn:

KBBC Wezen-Vrienden nodigt iedereen uit op hun jaarlijks eetfestijn dat doorgaat op vrijdag 14 oktober (van 18u tot 22u), zaterdag 15 oktober (van 17u tot 22u30) en zondag 16 oktober (van 11u tot 15u) in het Parochiaal Centrum van Overboelare. Op het menu staan ossentong, kippefilet en tongrolletjes. Kaarten voor volwassenen kosten 13 euro, kinderen betalen 6 euro.

 


Meer streeknieuws
uit Ninove hoor je ook elke dag op radio MIG in Ninove via fm 106.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background