17 mrt 2013

Wezen-Vrienden naar halve finale Beker Oost-Vlaanderen

Bekerhouder Wezen-Vrienden is op 3, 4 en 5 mei organisator van de bekerfinale’s van Oost-Vlaanderen. Het is de droom van het bestuur om de finale te spelen in eigen huis.

Om die droom te realiseren moest men in eerste instantie de kwartfinale overleven. Tegenstander was tweede provincialer Feniks Gent die een voorgift van 10 punten kreeg.

Coach Alain D’Hulst begon aan de match met Bart De Keyser, Tim Bernaerdt, Jonathan Huwé, Brecht Cackaert en Kristof Callebaut. De bezoekers gingen van start met Reinhold Ranft, Steven De Vos, Bart Van Laere, Jochen De Lombaerde en Vincent De Vetter.

Met een driepunter van Kristof Callebaut en korven van Brecht Cackaert, Bart De Keyser en Jonathan Huwé begonnen de Wezen onmiddellijk aan de Gentse bonus te knagen: 8-10. Feniks verweerde zich met punten van Jochen De Lombaerde, Bart Van Laere en Steven De Vos. Toch konden de Gentenaars niet beletten dat de Wezen in de eindfase van het eerste quarter aan de leiding kwamen. Jonathan Huwé, Kristof Callebaut, Bart De Keyser, Brecht Cackaert en Frank Vanderkimpen zorgden voor de punten. In de slotseconden kon Jochen De Lombaerde van op de vrijworplijn nog gelijkstellen: 24-24.

Niettegenstaande afstandshots van Dean Cerovic en Steven De Vos namen de Wezen-Vrienden in het tweede quarter de wedstrijd in handen. Met o.m. een bom van Frank Vanderkimpen, en punten van Kristof Callebaut, Thomas Reyntens, Brecht Cackaert en Bart De Keyser bouwde de thuisploeg een voorsprong op van 7 punten: 46-39.

Het derde quarter ging van start met driepunters van Brecht Cackaert en Kristof Callebaut. Brecht Cackaert, Frank Vanderkimpen, Kristof Callebaut, Bart De Keyser en Jonathan Huwé zorgden nadien voor een voorsprong van 20 punten: 75-55.

Ook het vierde quarter begon met twee bommen van de Geraardsbergenaars. Jonathan Huwé en Stefan De Kesel knalden beiden hun afstandshot binnen: 81-59. Feniks kon geen tegenstand meer bieden, en via Thomas Reyntens, Kristof Callebaut, Bart Van Gompel en Tim Bernaerdt behaalden de Wezen nog een riante zege: 102-72.

Op 20 april spelen de Wezen-Vrienden de halve finale tegen Haantjes Oudenaarde B, die eerder Olympia Denderleeuw uitschakelden. In de competitie maken de Wezen zaterdag de verplaatsing naar Olympia Denderleeuw.

Wezen-Vrienden: Kristof Callebaut (21 punten); Jonathan Huwé (18 punten); Brecht Cackaert (15 punten); Bart De Keyser (12 punten); Thomas Reyntens (11 punten); Bart Van Gompel en Frank Vanderkimpen (elk 9 punten); Tim Bernaerdt (4 punten); Stefan De Kesel (3 punten).

Feniks Gent: Jochen De Lombaerde (15 punten); Bart Van Laere en Steven De Vos (elk 8 punten); Dean Cerovic, Lander Mestdagh en Reinhold Ranft (elk 6 punten); Filip Van De Velde en Jordy Liagre (elk 4 punten); Ruben Vandemaele (3 punten); Vincent De Vetter (2 punten).

Wedstrijden zaterdag 23 maart:

10u00: Pupillen WV A – Sint Niklase Condors

12u00: Pupillen WV B – BBC Bazel

12u00: Basket Lummen – Landelijke Kadetten WV

14u00: Landelijke Juniores WV – Volkswagen Thoen Aalst

14u00: Kortrijk Sport – Landelijke Miniemen WV

16u30: Tigers Evergem – Microben WV

18u00: Wezen-Vrienden C – Olympia Denderleeuw C

20u00: Topper in vierde provinciale tussen het tweede gerangschikte Wezen-Vrienden D en leider BBC Lede B.

20u30: Olympia Denderleeuw – Wezen-Vrienden A

20u30: Black Boys Erpe-Mere – Wezen-Vrienden B

11u30 (zondag): Okapi Aalstar B – Benjamins WV

Eetfestijn:

Op zaterdag 30 maart organiseert KBBC Wezen-Vrienden, in het Parochiaal Centrum van Overboelare, zijn jaarlijks jeugdeetfestijn. Op het menu staan pensen met appelmoes of balletjes in tomatensaus. Je kan er terecht vanaf 11u30 tot 14u, en van 17u tot 21u30. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de leden aan 10 euro.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background