16 apr 2010

Wezen-Vrienden naar finale Play-offs!

Sporthal De Kriebel liep donderdagavond overvol voor de beslissende wedstrijd tussen Wezen-Vrienden en BBC Kluisbergen.
De Geraardsbergenaars gingen van start met Stefaan De Kesel, Koen Romeyns, Ken Galle, Bart Van Gompel en Kristof Callebaut. Kluisbergen begon aan de match met Kenneth D’Hondt, Filip L’Hommelet, Henri en Jean-Baptist Nottebaert en Nathan De Meyer.
Reeds bij aanvang van de wedstrijd kon men merken dat de zenuwen gespannen waren bij heel wat spelers. Bij de Wezen nam Koen Romeyns een sterke start. Met negen punten op rij, en een korf van Bram Denie stond het scorebord halverwege het eerste quarter op 11-0. De bezoekers moesten bijna zes minuten wachten alvorens Sander Van De Walle de “0” van het bord kreeg. Het eerste quarter werd afgesloten met een bonus van acht punten in het voordeel van de thuisploeg: 17-9.
In het begin van het tweede quarter slaagde Bram Denie erin om de score op te drijven tot 21-9. De bezoekers knokten zich echter terug in de match, en met een driepunter van Sander Van De Walle en korven van Jean-Baptist en Henri Nottebaert en Faust Arijs naderden ze terug tot op vijf punten: 23-18. Bram Denie en Koen Romeyns zorgden er nog voor dat de Wezen konden gaan rusten met een voorsprong van zeven punten: 26-19.
Onmiddellijk na de rust zorgden Bram Denie en Koen Romeyns (met o.m. een driepunter) voor een bonus van veertien punten: 33-19. De bezoekers reageerden met o.m. twee driepunters van Kenneth D’Hondt: 37-30. Een sublieme Bram Denie en Stefaan De Kesel konden de voorsprong echter terug uitdiepen tot dertien punten: 44-31. Toch slaagden de bezoekers er nog in om de achterstand op het einde van het derde quarter te beperken tot zeven punten: 49-42.
Toen Nathan De Meyer de bezoekers terugbracht tot op 49-45 was de spanning te snijden. Ook de supporters van beide ploegen vochten hun vocaal duel uit: de Kriebel daverde! Met o.m. een driepunter van Willem Arijs en een korf van Nathan De Meyer kwamen de bezoekers voor het eerst op voorsprong: 51-52. Met korven van Kenneth D’Hondt en Henri Nottebaert nam Kluisbergen zelfs drie punten voorsprong: 53-56. Met o.m. een driepunter van Kristof Callebaut konden de Wezen zich herstellen: 58-56.
Even later werd het even muisstil in de Kriebel toen Koen Romeyns, na contact met een bezoekende speler, minuten lang roerloos bleef liggen op het parket. Met nog drie minuten te spelen moesten de Geraardsbergenaars hun spelverdeler missen. Bram Denie en Stefaan De Kesel zorgden toch terug voor een bonus van vier punten: 61-57. Bij de bezoekers moest Henri Nottebaert naar de kant met vijf fouten. Toch slaagden de bezoekers erin om in de slotminuut nog te scoren via Willem Arijs. Op twee seconden van het einde zorgde Sander Van De Walle zelfs voor de gelijkmaker: 61-61. Onmiddellijk volgde een time-out, waarin de Wezen blijkbaar de beste tactische plannen konden bedenken. Met een verre inworp bereikte Kristof Callebaut zijn maatje Bram Denie, en die kon met een drive op de buzzer afronden: 63-61. Vreugde en ontgoocheling kunnen heel dicht bij elkaar liggen.

Door deze overwinning plaatst Wezen-Vrienden zich voor de finale van de play-off’s. Op zaterdag 17 april, om 20u15, moeten de Geraardsbergenaars het in de Kriebel opnemen tegen Okapi Aalstar. De retourmatch in het Aalsterse Forum gaat door op donderdag 22 april om 20u30. Een eventuele “belle” is gepland op 24 april in de Kriebel. De winnaar promoveert naar tweede landelijke.


Bram Denie

Wezen-Vrienden: Bram Denie (23 punten), Koen Romeyns (17 punten), Stefaan De Kesel en Steven Vandingelen (elk 6 punten), Kristof Callebaut (5 punten), Bart Van Gompel (4 punten), Ken Galle (2 punten).

BBC Kluisbergen: Henri Nottebaert (14 punten), Kennet D’Hondt (10 punten), Willem Arijs en Sander Van De Walle (elk 9 punten), Jean-Baptist Nottebaert (8 punten), Nathan De Meyer (7 punten), Filip L’Hommelet en Faust Arijs (elk 2 punten).

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background