1 nov 2015

Wezen-Vrienden naar 1/8ste finale Beker van Oost-Vlaanderen

In de 1/16de finale van de Beker van Oost-Vlaanderen moesten de Wezen-Vrienden op bezoek bij Olympia Denderleeuw, de ongeslagen leider in de tweede provinciale.


Olympia, dat met een voorgift van 10 punten mocht beginnen, ging van start met Boterbergh, Wittezeel, Vanderborght, Vaeyens en Drabbe. De Wezen begonnen aan de match met Tim Van Driessche, Jeroen en Sam Tuypens, Hendrik Tratsaert en Jimmy Hendrickx.
Jeroen Tuypens en Sam Verstraeten scoorden voor de bezoekers, maar met twee driepunters van Vanderborght kon de thuisploeg zijn startbonus behouden. Via Wittezeel en Boterbergh nam Olympia zelfs een 21-8 voorsprong. Sam Verstraeten, Jimmy Hendrickx en Thomas De Vliegher brachten de Geraardsbergenaars noggg   terug tot op 6 punten, maar net voor het einde van het eerste quarter knalde Boterbergh nog een afstandshot binnen: 24-15.
Via Wittezeel en Uyttenhove kon Denderleeuw in het begin van het tweede quarter een voorsprong van 16 punten realiseren: 31-15. De Wezen-Vrienden reageerden met korven van Jimmy Hendrickx, Sam Verstraeten, Sam Tuypens en Tim Van Driessche. En met drie geslaagde afstandshots van Jimmy Hendrickx konden de bezoekers de schade bij de rust nog beperken tot 7 punten: 42-35.
In het derde quarter kwam de Oudenbergploeg uiteindelijk op dreef. Met twee bommen van Tim Van Driessche en de bijdrage van Sam Verstraeten en Jeroen Tuypens werd de achterstand omgebogen tot een voorsprong van 6 punten: 46-52. Niettegenstaande nog een driepunter van Jimmy Hendrickx kwam Olympia via Vaeyens, Uyttenhove en Vanderborght terug aansluiten: 54-55. Na afstandshots van Jimmy Hendrickx (Wezen-Vrienden) en Vanderborght (Olympia) werd het derde quarter afgesloten in het voordeel van de bezoekers: 60-63.
De thuisploeg bleef echter aanklampen, en met punten van De Smet en Wittezeel kwam men terug aansluiten: 64-65. Met nog maar eens een driepunter van Jimmy Hendrickx en korven van Thomas De Vliegher en Sam Verstraeten konden de Wezen een kloof slaan van 7 punten: 66-73. Olympia bleef echter knokken en met twee bommen van Vanderweeën en de steun van Merzie en Boterbergh kwam men vier minuten voor tijd terug op gelijke hoogte: 75-75. Thomas De Vliegher moest nog met vijf fouten naar de kant, maar met o.m. driepunters van Tim Van Driessche, Hendrik Tratsaert en Sam Verstraeten en vrijworpen van Jimmy Hendrickx konden de Wezen uiteindelijk het verschil maken: 83-91.
In de 1/8ste finale spelen de Wezen-Vrienden thuis tegen de winnaar van Sgolba Aalter B – BBC Hansbeke.
Olympia Denderleeuw: Vanderborght (17 punten), Boterbergh (14 punten), Vanderweeën en Wittezeel (elk 10 punten), Uyttenhove (9 punten), De Smet (7 punten), Vaeyens (3 punten), Drabbe (2 punten), Merzie (1 punt).
Wezen-Vrienden: Jimmy Hendrickx (30 punten), Sam Verstraeten (24 punten), Tim Van Driessche (11 punten), Jeroen Tuypens (10 punten), Hendrik Tratsaert (8 punten), Sam Tuypens en Thomas De Vliegher (elk 3 punten), Bart Spinnoy (2 punten).
Andere uitslagen:
Miniemen meisjes WV – Tigers Evergem 23-80
Stella Artois Leuven Bears – Pupillen WV 84-41
Wedstrijden zaterdag 7 november:
12u15: Olympia Denderleeuw – Miniemen WV
12u45: Microben WV – Silaba Zelzate
13u15: BBC Hamme – Kadetten WV
14u30: Benjamins WV B – BBC Lokeren
16u15: Miniemen meisjes WV – Sint Niklase Condors
20u15: Spie Izegem – Wezen-Vrienden A
En op zondag 8 november spelen de Wezen-Vrienden B om 15 uur op Basics Melsele C.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background