21 nov 2010

Wezen-Vrienden na overwinning op 4de plaats

Niettegenstaande het grote blessureleed kenden de Wezen-Vrienden toch een goede seizoensstart in de tweede landelijke, met als resultaat een vijfde stek in de klassering.

Voor de thuiswedstrijd tegen Melle-Vogelhoek ging coach Alain Dhulst van start met Stefaan De Kesel, Bart De Keyser, Peter Van Heule, Kristof Callebaut en Eric Hoefman. Bij de bezoekers begon men aan de partij met Thomas Reyntens, Steven Van Rapenbusch, Niels Lataire, Vincent Van Hecke en Nick Houthuys.
De bezoekers haalden onmiddellijk uit met een driepunter van Nick Houthuys, maar Bart De Keyser plaatste de Wezen op voorsprong: 7-3. Met nog een driepunter van Nick Houthuys kwamen de Gentenaars terug aansluiten. In een gelijkopgaand eerste quarter konden de bezoekers toch uiteindelijk het verschil maken. Met een geslaagd afstandshot van Tim Motet, en de steun van Vincent Van Hecke en Johan Jooris werd de eerste tien minuten afgesloten met een bonus van 4 punten: 17-21.
Met vrijworpen van Bram Denie en een driepunter van Kristof Callebaut kwamen de Wezen-Vrienden terug aanklampen: 22-23. Via Klaas Olbrechts, Johan Jooris, Tim Motet en Vincent Van Hecke kon Melle-Vogelhoek terug uitlopen, maar met driepunters van Stefaan De Kesel en Peter Van Heule konden de Wezen de schade binnen de perken houden. Met korven van Bart De Keyser en Stefaan De Kesel slaagde de Oudenbergploeg er in om terug aan te sluiten. Niels Lataire zorgde met een afstandshot toch nog voor een bezoekende voorsprong bij de rust: 38-40.

Kort na de rust konden de Wezen met o.m. een driepunter van Koen Romeyns en een vlot scorende Bart De Keyser de achterstand omzetten in een voorsprong: 49-44. Stefaan De Kesel, Bart De Keyser en Eric Hoefman dreven het verschil zelfs op 10 punten: 60-50.
Bij het begin van het laatste quarter zorgden Bart De Keyser, Stefaan De Kesel (met een driepunter) en Kristof Callebaut zelfs voor een bonus van 17 punten: 67-50. De bezoekers slaagden er niet meer in om de kloof te dichten, en met deze nieuwe overwinning klimmen de Wezen-Vrienden op naar de vierde plaats in de klassering. Eindstand: 78-68.

Volgende week maakt de Geraardsbergse basketbalclub de verplaatsing naar Iebac Ieper.

Wezen-Vrienden:
Bart De Keyser (34 punten); Stefaan De Kesel (15 punten); Koen Romeyns (8 punten); Eric Hoefman en Kristof Callebaut (elk 7 punten); Bram Denie en Peter Van Heule (elk 3 punten); Bart Van Gompel (1 punt).

Melle-Vogelhoek: Vincent Van Hecke (17 punten); Niels Lataire (13 punten); Nick Houthuys (12 punten); Johan Jooris (6 punten); Tim Motet en Steven Van Raepenbusch (elk 5 punten); Klaas Olbrechts en Maxime Bodson (elk 4 punten); Hannes Wauters (2 punten).

Andere uitslagen:
Wezen-Vrienden B – Basics Melsele C: 101-48
BBC Gavere – Wezen-Vrienden C: 79-64
Juniores WV – BBC Jeugd Gentson: 74-87
Okapi Aalstar B – Cadetten WV: 80-53
Pupillen WV – Sgolba Aalter B: 73-59
Benjamins WV A – Okapi Aalstar B: 76-47

Wedstrijden op zaterdag 27 november:
09u15: Microben WV – Helios Zottegem B
11u00: Benjamins WV B – Helios Zottegem B
12u30: BC Lede – Benjamins WV A
12u45: Juniores WV – BS Erembodegem
14u30: Cadetten WV – Gembas Knesselare
16u45: Dames WV – Haantjes Oudenaarde B
18u45: Wezen-Vrienden C – Falco Gent C
20u00: BBC Hamme – Wezen-Vrienden B
20u15: Iebac Ieper – Wezen-Vrienden A

 

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background