12 aug 2017

Wezen-Vrienden mikken op top-3

Een terugblik op het vorige seizoen toont ons dat dit een leerschool was voor spelers en coach. Met een totaal vernieuwde ploeg slaagden de Wezen-Vrienden er in om een plaats in de middenmoot van de klassering te verwezenlijken.

Een terugblik op het vorige seizoen toont ons dat dit een leerschool was voor spelers en coach. Met een totaal vernieuwde ploeg slaagden de Wezen-Vrienden er in om een plaats in de middenmoot van de klassering te verwezenlijken.
Voor het seizoen 2017-2018 legt coach Patrick Malfait de lat hoger. Op uitzondering van Brecht Heirman (BBC Houtem), Christian Muhitu (Panters Baasrode) en Liévin Gaza (terug naar het Brusselse) blijft de kern behouden. Toon Tordeur (Royal Nivelles Basket) en Kevin Van Boxstael (Black Boys Erpe-Mere) komen het team versterken. Coach Patrick Malfait mikt dan ook op een plaats binnen de top-3.
Een minpuntje is echter dat Philip Beeckmans door een meniscusoperatie het competitiebegin zal moeten missen.
De voorbereidingen beginnen a.s. zaterdag 12/8, om20u30 in De Kriebel, met een bekerwedstrijd tegen Kontich Wolves.
Wisselbeker Kamiel De Turck:
Op dinsdag 15 augustus organiseren de Wezen-Vrienden de tweede editie van de “Wisselbeker Ere-Voorzitter Kamiel De Turck”.
Om 11 uur openen de Wezen-Vrienden het tornooi met een wedstrijd tegen BBC Houtem. Om 13 uur staan Helios Zottegem en Blue Rocks Ronse-Kluisbergen (beiden eerste landelijke) tegenover elkaar. Om 15 uur wordt de troosting gespeeld, en om 17 uur staat de finale op het programma. Vorig jaar mocht Helios Zottegem de wisselbeker mee naar huis nemen. We zijn alvast benieuwd wie er deze keer het laken naar zich toetrekt.
Jeugdwerking:
Het bestuur wil ook verder blijven werken aan de verdere uitbouw van de jeugdwerking. Naast de twee seniorenploegen komt men volgend seizoen in de competitie uit met landelijke juniores (U21), landelijke en provinciale cadetten (U18), cadetten meisjes (U19), twee pupillenploegen (U14), benjamins (U12), microben (U10) en pre-microben (U8). Daar waar het A-team zorgt voor de visibiliteit, zorgt de jeugdwerking voor de fundering van de club.
Tijdens de clubdagen van vrijdag 25 en zaterdag 26 augustus kan je trouwens al onze ploegen in De Kriebel aan het werk zien.
Voor de jongeren vanaf 5 jaar tot 12 jaar organiseren we op vrijdag 25 augustus, van 13u30 tot 15u30, trouwens een “Vriendjesdag”. Jongeren kunnen er komen kennismaken met de basketbalsport, en krijgen bovendien nog een leuke attentie mee naar huis.
Interesse om te basketten ? Neem gerust contact op met secretaris@wezen-vrienden.be .

 


Meer streeknieuws
uit Zottegem hoor je ook elke dag op radio MIG in Zottegem via fm 105.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background