29 aug 2016

Wezen-Vrienden maatje te sterk voor Kortrijk Sport

In de laatste poulewedstrijd voor de Beker van Vlaanderen kregen de Wezen-Vrienden het bezoek van Kortrijk Sport B. Bij winst waren de Wezen zeker van groepswinst en een ticket voor de volgende ronde.

In de laatste poulewedstrijd voor de Beker van Vlaanderen kregen de Wezen-Vrienden het bezoek van Kortrijk Sport B. Bij winst waren de Wezen zeker van groepswinst en een ticket voor de volgende ronde.
De Wezen begonnen aan de partij met Christophe Maes, Christian Muhitu, Arnaud “Papy” Dimbala, Anaël Ahanda en Maarten Van Der Sypt. De bezoekers gingen van start met Vanfleteren, Turpijn, Sablain, Adams en Desmet.
De thuisploeg greep de West-Vlamingen onmiddellijk bij de keel. Met een driepunter van Christophe Maes en punten van Anaël Ahanda en Maarten Van Der Sypt namen de Wezen al vlug een 10-2 voorsprong. Sablain gooide voor de bezoekers twee driepunters binnen, maar met o.m. een afstandshot van Christian Muhitu, een dunk van spektakelman Anaël Ahanda, en korven van Maarten Van Der Sypt, Christophe Maes, Bob Dikanda en Liévin Gaza sloegen de Wezen-Vrienden op het einde van het eerste quarter reeds een kloof van 16 punten: 28-12.
In het tweede quarter knalden  bezoekers Pattijn en Coucke elk een driepunter binnen, maar verder kwam Kortrijk Sport niet in het stuk voor. Met punten van Bob Dikanda, Tim Van Driessche, Liévin Gaza, Christophe Maes, Maarten Van Der Sypt, Brecht Heirman en Anaël Ahanda noteerden de Wezen bij de rust een 45-21 stand.
Ook in het derde quarter gingen de Wezen door op hun elan. Christian Muhitu knalde twee bommen door de netten, ook “Papy” Dimbala lukte een afstandshot,  Anaël Ahanda verwezenlijkte een tweede dunk, en met de steun van Maarten Van Der Sypt, Tim Van Driessche en Bob Dikanda werd de kloof verder uitgediept tot 32 punten: 71-39.
Ook in het vierde quarter kon Kortrijk Sport B voor geen weerwerk zorgen. Met driepunters van Tim Van Driessche en Brecht Heirman, en korven van Bob Dikanda, “Papy” Dimbala, Liévin Gaza, Maarten Van Der Sypt, Anaël Ahanda en Christian Muhitu verwezenlijkte de Oudenbergploeg een fenomenale overwinning: 95-53.
Met een 12 op 12 plaatsen de Wezen-Vrienden zich voor de volgende ronde van de Beker van Vlaanderen. Hierin moeten ze op bezoek bij de West-Vlaamse eerste provincialer Spie Izegem, wat zeker een haalbare kaart moet zijn. Bij winst krijgen ze nadien het bezoek van derdeklasser Kortrijk Sport A.
Wezen-Vrienden: Muhitu (18 punten), Ahanda (17 punten), Van Der Sypt (17 punten), Van Driessche (10 punten), Dikanda (9 punten), Gaza (9 punten), Maes (6 punten), Dimbala (5 punten), Heirman (4 punten).
Kortrijk Sport B: Sablain (13 punten), De Clercq (13 punten),Turpijn (8 punten), Vanfleteren (5 punten), Coucke (5 punten), Pattijn (5 punten), Desmet (4 punten).
Andere uitslagen:
Wezen-Vrienden B – BBC Eksaarde: 80-98
Cadetten WV – Melco Ieper: 47-109
Cadetten meisjes WV – Declercq Stortbeton Waregem B: 40-70
Miniemen WV – Bent Schoenen Waregem: 22-138
Pupillen WV – JSE Enghien: 39-67
Benjamins WV – JSE Enghien: 29-99
Wedstrijden zaterdag 3 september:
9u: Cadetten meisjes WV – Bonheiden Basketball B
10u45: Cadetten WV – BBC Koksijde
12u45: Miniemen WV – Panters Baasrode
14u30: Benjamins WV – Blue Rocks Ronse-Kluisbergen C
Wedstrijden zondag 4 september:
15u: BBC Assenede – Wezen-Vrienden B
17u: Haantjes Oudenaarde – Wezen-Vrienden A

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background