10 apr 2017

Wezen-Vrienden knallen Oudenaardse titelambities aan flarden.

Voor hun laatste thuismatch van het seizoen kregen de Wezen-Vrienden leider Haantjes Oudenaarde op bezoek.

Voor hun laatste thuismatch van het seizoen kregen de Wezen-Vrienden leider Haantjes Oudenaarde op bezoek.
Thuiscoach Patrick Malfait kondigde vooraf reeds aan dat de Oudenbergploeg wilde stunten tegen het team van Alain D’Hulst en Kristof Callebaut.
De Wezen begonnen aan de match met Christophe Maes, Tim Van Driessche, Maarten Van Der Sypt, “Papy” Dimbala en Anaël Ahanda. Bij titelkandidaat Haantjes gingen Laurent De Boel, Niels De Lepeleire, Gillis Mestdag, Kristof Callebaut en Jonas Dupont van start.
Met o.m. driepunters van “Papy” Dimbala en Tim Van Driessche en de bijdrage van Christophe Maes keken de bezoekers al vlug op naar een 10-0 achterstand. Haantjes reageerde via Jonas Dupont en Gillis Mestdag. Tim Van Driessche knalde nog een afstandshot binnen, maar met bommen van Niels De Lepeleire en Kristof Callebaut naderde Oudenaarde tot op 17-13. De thuisploeg was echter niet onder de indruk en met o.m. een driepunter van “Papy” Dimbala en korven van Bob Dikanda, Anaël Ahanda, Christophe Maes en Tim Van Driessche konden de Wezen het eerste quarter afsluiten met een bonus van 12 punten: 30-18.
In het tweede quarter konden de Wezen-Vrienden hun voorsprong nog opdrijven. Met o.m. een bom van Tim Van Driessche en punten van Anaël Ahanda, Christophe Maes en Bob Dikanda liep de thuisploeg uit tot 41-24. De leiders reageerden nu via Laurent De Boel en Niels De Lepeleire. Na driepunters van Christophe Maes (Wezen-Vrienden) en Laurent De Boel (Haantjes) werd de rust bereikt bij een 45-35 stand.
Na de rust brachten Kristof Callebaut, Niels De Lepeleire en Jonas Maertens de bezoekers terug tot op 4 punten: 45-41. Met een driepunter van Niels De Lepeleire en korven van Jonas Maertens en Gillis Mestdag brachten ze de stand zelfs in evenwicht: 48-48. Beide ploegen bleven nu aan elkaar gewaagd. Zelfs afstandshots van Tim Van Driessche (Wezen) en Kristof Callebaut (Haantjes) konden voor geen verschil zorgen. Uiteindelijk kwam Oudenaarde via Gillis Mestdag en Jonas Dupont voor het eerst op voorsprong: 57-59.
De Oudenbergploeg bleef echter niet bij de pakken zitten want Anaël Ahanda en Christophe Maes zorgden terug voor een bonus van 5 punten: 66-61. Halverwege het vierde quarter zorgden “Papy” Dimbala en Tim Van Driessche zelfs voor een verschil van 7 punten: 70-63. Niettegenstaande een driepunter van Tim Van Driessche kwamen de leiders op 27 seconden van het einde, met o.m. een afstandshot van Kristof Callebaut terug aansluiten: 76-75. In de slotfase vochten coaches Patrick Malfait en Alain D’Hulst nog een tactisch spelletje uit. De spanning was te snijden maar Anaël Ahanda en Christophe Maes zorgden voor de volle buit. Eindstand: 79-77.
Door de winst van Latem-De Pinte verliest Haantjes Oudenaarde, op één speeldag van het einde, zijn leiderspositie.
Op zondag 23 april wordt de competitie afgesloten met een uitwedstrijd op Gent-Oost Eagles.
Wezen-Vrienden: Van Driessche (24 punten), Maes (18 punten), Ahanda (15 punten), Dimbala (14 punten), Dikanda (6 punten), Van Der Sypt (2 punten).
Haantjes: Maertens (20 punten), Callebaut (17 punten), Mestdag (14 punten), De Boel (12 punten), De Lepeleire (10 punten), Dupont (4 punten).
Andere uitslagen:
De B-ploeg won met 83-65 van BBC Assenede en verzekerde zich door deze winst van een verlengd verblijf in derde provinciale.
Blue Rocks Ronse-Kluisbergen – Cadetten WV: 72-70
Miniemen WV – Wytewa Roeselare: 64-61

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background