18 feb 2007

Wezen-Vrienden – Jeugd Gentson

Wezen-Vrienden – Jeugd Gentson: 75 – 70

Voor de wedstrijd tegen Jeugd Gentson konden de Geraardsbergenaars geen beroep doen op Dirk Vervaet en de zieke Joris Uytterhaegen.
De Wezen begonnen aan de partij met Eddy Somers, Sem Vanbelleghem, Ruben ‘t Kindt, Jan Hysselinckx en Steven Vandingelen. Gentson ging van start met Albert Storme, Zeno Neyt, Jelle Meirsschaut, Nick Houthuys en Pieter-Jan Vervust.

De bezoekers begonnen het best aan de wedstrijd, en met o.m. een driepunter van Zeno Neyt kwamen ze 5-9 voor. Met nog twee minuten te spelen werd het zelfs 11-17. De Wezen-Vrienden moesten zich beperken tot aanklampen, en het eerste quart werd afgesloten bij een 17-22 stand.


Steven Vandingelen

In de beginfase van het tweede quart bracht Steven Vandingelen de Wezen terug tot 19-22. Met een driepunter van Karim Van Laere werd de kloof terug 6 punten: 19-25. Via Zeno Neyt werd de bonus van Gentson zelfs tot 9 punten opgedreven: 21-30. Na heel wat onbegrijpelijke scheidsrechterlijke beslissingen kreeg coach Mario De Wandel een technische fout aangesmeerd wegens protest, en werd ook een plaatselijke supporter weggestuurd. Via Zeno Neyt en Albert Storme bouwden de Gentenaars hun voorsprong op tot 11 punten: 23-34. De Wezen vochten terug, en met o.a. een driepunter van Koen Romeyns in de slotseconden kon men de schade bij de rust beperken tot 34-37. Alles bleef dus mogelijk in de tweede helft.

Het derde quart begon met een driepunter van Zeno Neyt: 34-40. De Wezen kwamen echter op dreef, en halverwege het derde quart bracht Ruben ‘t Kindt de Oudenbergjongens langszij: 43-43. Gentson reageerde en nam terug voorsprong: 43-48. In een tijdspanne van ongeveer twee minuten kreeg de thuisploeg er nog eens drie technische fouten bovenop. De sfeer in “De Kriebel” kwam zowat op zijn kookpunt, en toen één van de scheidsrechters een tiental Geraardsbergse supporters uit de zaal liet verwijderen, zat het spel helemaal op de wagen. Door het aanhoudende protest van de Geraardsbergse aanhang, werd de match zelfs een halve minuut voor het einde van het derde quart gedurende meer dan een halfuur stilgelegd. Na overleg tussen de scheidsrechters en afgevaardigden van beide ploegen, wou het scheidsrechtersduo de match pas hervatten nadat alle toeschouwers de zaal hadden verlaten. Een beslissing die bij heel wat supporters de gemoederen nog meer deed verhitten. In het tumult sneuvelde zelfs een ruit. Uiteindelijk werd de match achter gesloten deuren hervat, en kon Gentson aan de laatste tien minuten beginnen met een 49-55 voorsprong.
Met zeven punten op rij bracht Steven Vandingelen de Wezen terug tot 56-59. Met o.m. nog een driepunter van Zeno Neyt liepen de Gentenaars echter terug uit tot 56-64. Via korven van Steven Vandingelen, Sem Vanbelleghem en Bram Denie kwamen de Wezen-Vrienden op een drietal minuten voor het eindsignaal terug aansluiten: 66-66. Met nog een halve minuut te spelen, en met een 72-70 stand op het scorebord bleef de spanning te snijden. In de slotseconden kon Sem Vanbelleghem de klus klaren, en bleven de drie punten na een felbevochten partij toch in Geraardsbergen. Eindstand: 75-70.

Uiteindelijk kwam de politie er nog aan te pas om de scheidsrechters, die het verkorven hadden bij het publiek, op een veilige manier buiten te loodsen. Het verslag van de scheidsrechters zal het bestuur van de Wezen-Vrienden waarschijnlijk ook nog eens een fikse boete opleveren.

Wezen-Vrienden: Steven Vandingelen (27 punten); Ruben ‘t Kindt (16 punten); Bram Denie (13 punten); Koen Romeyns en Sem Vanbelleghem (elk 7 punten); Eddy Somers (3 punten); Jan Hysselinckx (2 punten).
Gentson: Zeno Neyt (22 punten); Nick Houthuys (17 punten); Albert Storme (13 punten); Hannes Vandenberghe (7 punten); Karim Van Laere (5 punten); Pieter-Jan Vervust (3 punten); Koen Deldaele en Jelle Meirsschaut (elk 2 punten).

Andere uitslagen:
Microben WV – Olympia Denderleeuw: 8-8.
Juniores WV – BBC Zele: 20-0 (forfait).
Dames WV – Sparta Laarne: 54-50.

Voor Wezen-Vrienden staan nu twee zware uitopdrachten tegen play-off-kandidaten op het programma. Op zondag 25 februari om 17 uur moet men op bezoek bij Bobcat Gent, en op zaterdag 3 maart volgt de verplaatsing naar Hemaco Dendermonde. De volgende thuismatch is pas op 10 maart, dan komt Silaba Zelzate op bezoek in “De Kriebel”.

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background