17 okt 2011

Wezen-Vrienden geven wedstrijd uit handen

Na overwinningen bij Opwijk en Koksijde hoopte men bij de Wezen-Vrienden om in Betekom de derde uitoverwinning op rij te realiseren.

 

 

 

De thuisploeg begon aan de partij met Bram Danneels, Nils Wauters, Sam Nickmans, Michiel Thieleman en Wouter Christiaens (ex-Wezen-Vrienden). Bij de Wezen koos coach Alain Dhulst voor Stefan De Kesel, Koen Romeyns, Kristof Callebaut, Mathieu Detiège en Bart De Keyser om aan de wedstrijd te beginnen.

Met punten van Wouter Christiaens, Nils Wauters en Michel Thieleman en een afstandshot van Bram Danneels kon Betekom 5 punten voorsprong nemen: 16-11. Kristof Callebaut, Peter Van Heule en Vincent Van Hecke konden het tij doen keren en met een tussentijdse 0-10 zorgden ze voor een bonus voor de Oudenbergploeg: 16-21. Via Iwan Daniels kon de thuisploeg de schade beperken tot 3 punten: 18-21.

Met een driepunter van Iwan Daniels kon Betekom terug aansluiten, maar met 2 geslaagde afstandshots van Mathieu Detiège, en punten van Kristof Callebaut, Vincent Van Hecke en Koen Romeyns konden de bezoekers toch gaan rusten met een bonus van 4 punten: 31-35.

Onmiddellijk na de rust dreef Mathieu Detiège, met een driepunter, de score op tot 31-38. Met o.m. een afstandshot van Nils Wauters en korven van Iwan Daniels en Sam Nickmans kwam de thuisploeg echter terug aan de leiding: 43-40. De Wezen reageerden met o.m. driepunters van Stefan De Kesel en Frank Vanderkimpen, en punten van Kristof Callebaut en Vincent Van Hecke. Het derde quarter werd afgesloten met een verschil van 6 punten: 52-58.

In het begin van het vierde quarter moest thuisspeler Michiel Thieleman met 5 fouten naar de kant. Met punten van Bart De Keyser en Frank Vanderkimpen en driepunters van Peter Van Heule en Mathieu Detiège konden de Wezen-Vrienden hun bonus opdrijven tot 15 punten: 53-68. Met punten van Bert Vercauteren en Nils Wauters naderde de thuisploeg terug tot op 7 punten: 63-70. Vincent Van Hecke zorgde nog voor 63-72, maar plotseling begonnen de bezoekers te panikeren en ondermaats te presteren. In de laatste 4 minuten zorgden thuisspelers Wouter Christiaens, Bram Danneels, Sam Nickman (met o.m. een afstandshot), Bert Vercauteren en Nils Wauters  voor een onwaarschijnlijke 18-0.  Hierbij profiteerde Betekom meermaals van balverlies bij de Wezen-Vrienden. Eindstand: 79-72.

Basket Betekom: Nils Wauters (23 punten); Bert Vercauteren (14 punten); Bram Danneels (13 punten); Iwan Daniels (10 punten); Sam Nickmans (8 punten); Wouter Christiaens (7 punten); Michiel Thieleman en Adriaan Van Wunsel (elk 2 punten).

Wezen-Vrienden: Kristof Callebaut (21 punten); Mathieu Detiège (16 punten); Vincent Van Hecke (13 punten); Peter Van Heule en Bart De Keyser (elk 6 punten); Frank Vanderkimpen (5 punten); Stefan De Kesel (3 punten); Koen Romeyns (2 punten).

Andere uitslagen:

Wezen-Vrienden B – BBC Lokeren: 64-44

Dames WV – KBT Ronse SK B: 55-43

Blackhawks Gent-Laarne – Juniores WV A: 56-45

Gembas Knesselare – Juniores WV B: 72-64

BBC Houtem – Miniemen WV: 61-77

Tigers Evergem – Pupillen WV A: 71-56

United Ninove – Pupillen WV B: 69-30

BBC Bazel – Benjamins WV: 42-36

Microben WV – Sint Niklase Condors: 6-10

De Wezen-Vrienden B staan in derde provinciale ongeslagen aan de leiding. De miniemen staan eveneens ongeslagen aan de leiding in hun reeks.

Wedstrijden volgend weekend:

09u15: Pupillen WV B – Generali Okapi Aalstar B

09u15: Optima Jeugd Gentson B – Microben WV

11u00: Benjamins WV – Optima Jeugd Gentson B

12u45: Pupillen WV A – BBC Lokeren

14u30: Juniores WV A – Matibouw Bredene-Oostende  

16u15: Juniores WV B – Silaba Zelzate

18u15: Wezen-Vrienden B – BBC Melle Vogelhoek C

20u15: Wezen-Vrienden A – Wytewa Roeselare

20u30: BBC WS Sint-Amandsberg – Wezen-Vrienden C

12u30(zondag): Haantjes Oudenaarde B – Dames WV

Eetfestijn:

Het bestuur en de spelers danken de vele sympathisanten die een bezoek brachten aan het jaarlijks eetfestijn. De prijzen van het lottospel gaan naar: Roger Van Liefferinge (Geraardsbergen), Eric Lapage (Geraardsbergen), Gert Martens (Lierde) en Roger Marchand (Galmaarden).

 


Meer streeknieuws
uit Ninove hoor je ook elke dag op radio MIG in Ninove via fm 106.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background