24 mrt 2013

Wezen-Vrienden D winnen, maar pakken naast de titel

In vierde provinciale speelden Wezen-Vrienden D en Lede B tegen elkaar met de kampioenstitel als inzet.

Om nog kans te maken op de titel moest de thuisploeg met 16 punten verschil winnen, anders konden de Ledenaars de kampioenstitel vieren. Het beloofde dus een spannende strijd te worden waarvoor Sporthal De Kriebel goed volgelopen was. Er waren zelfs meer toeschouwers dan voor sommige wedstrijden van de A-ploeg.

De Wezen begonnen aan de partij met Bart en Dries Vandervoort, Iheb Chaouch en Sven en Robin Collyns. De bezoekers gingen van start met Coppens, Wellekens, Remue, Matthijs en Van Hauwermeiren.

Met punten van Robin Collyns en Dries Vandervoort namen de Wezen-Vrienden een droomstart: 6-0. Robin Collyns kon het verschil zelfs vergroten tot 7 punten: 9-2. De leiders reageerden echter met korven van Wellekens, Coppens en Putteman: 9-10. Wellekens en Coppens zorgden zelfs voor een 11-14 stand. De voorsprong van de bezoekers werd echter vlug te niet gedaan. Met twee bommen van Ilias Janssens en punten van Dries Vandervoort en Sven Collyns bouwde de Oudenbergploeg terug een voorsprong op: 20-14. In de smotseconden van het eerste quarter konden Putteman en Wellekens de schade nog beperken voor de leiders: 20-18.

In de aanvangsfase van het tweede quarter zorgden Robin Tresignie en Robin Collyns terug voor een lokale voorsprong van 4 punten: 24-20. Lede vocht terug via Putteman en Wellekens, en met een driepunter van Coppens kwamen de bezoekers terug op gelijke hoogte: 26-26. Met een afstandshot van Ilias Janssens en de steun van Robin Tresignie en Sven Collyns slaagden de Wezen er in om terug een kloof van 7 punten te slaan: 37-30. Putteman, Matthijs, Wellekens en Van Hauwermeiren konden het verschil bij de rust echter nog beperken tot 3 punten: 41-38.

In het begin van het derde quarter konden Robin en Sven Collyns het verschil terug doen oplopen tot 6 punten: 46-40. Met o.m. een driepunter van Matthijs konden de bezoekers echter terug aansluiten: 46-45. Sven en Robin Collyns  en Bart Vandervoort slaagden er nogmaals in om een kloofje te slaan: 52-47. Maar met een afstandshot van Coppens en punten van Callebaut, Remue en De Wolf konden de bezoekers het derde quarter nog met een bonus afsluiten: 54-56.

Niettegenstaande dat Wellekens met 5 fouten naar de kant moest, slaagden de leiders er in om via Callebaut en Remue hun voorsprong verder uit te bouwen: 57-62. De Geraardsbergse “young stars” lieten de moed echter niet zakken, en met o.m. driepunters van Dries en Bart Vandervoort en korven van Robin Collyns en Ilias Janssens zorgden ze voor een voorsprong van 9 punten: 74-65. De Geraardsbergse aanhang geloofde plotseling toch nog in een mirakel, maar Robin Collyns moest echter ook vroegtijdig naar de kant met 5 fouten. Matthijs bracht de bezoekers terug tot op 5 punten, maar bij de lokalen zorgden Ilias Janssens en Robin Tresignie terug voor een verschil van 9 punten: 80-71. Niettegenstaande dat Callebaut nog naar de kant moest met 5 fouten, slaagden de leiders er toch nog in om via Remue en Matthijs de schade te beperken: 84-79.

Ondanks het verlies mochten de bezoekers, mits een beter resultaat in de onderlinge duels, toch de kampioenstitel vieren. Mits overwinningen in de resterende thuismatchen tegen Grembergen en Melle-Vogelhoek kan het team van coach Patrick Vandervoort, dat uitsluitend uit juniores en kadetten bestaat, nog met gelijke punten eindigen van de kampioenen.

Wezen-Vrienden: Robin Collyns en Ilias Janssens (20 punten); Dries Vandervoort en Robin Tresignie (elk 12 punten); Sven Collyns en Bart Vandervoort (elk 10 punten).

BC Lede: Matthijs en Remue (elk 17 punten); Wellekens (15 punten); Coppens en Putteman (elk 10 punten); Callebaut (6 punten); De Wolf en Van Hauwermeiren (elk 2 punten).

Andere uitslagen:

Olympia Denderleeuw – Wezen-Vrienden A: 88-109

Black Boys Erpe-Mere – Wezen-Vrienden B: 71-58

Wezen-Vrienden C – Olympia Denderleeuw C: 82-75

Landelijke Juniores WV – Volkswagen Thoen Aalst: 93-91

Basket Lummen – Landelijke Kadetten WV: 104-56

Kortrijk Sport – Landelijke Miniemen WV: 88-49

Pupillen WV A – Sint Niklase Condors: 71-79

Pupillen WV B – BBC Bazel: 36-63

Okapi Aalstar B – Benjamins WV: 76-58

Volgende zaterdag spelen de Landelijke Juniores om 10u30 thuis tegen BBC Oostkamp.

Eetfestijn:

Op zaterdag 30 maart organiseert KBBC Wezen-Vrienden, in het Parochiaal Centrum van Overboelare, zijn jaarlijks jeugdeetfestijn. Op het menu staan pensen met appelmoes of balletjes in tomatensaus. Je kan er terecht vanaf 11u30 tot 14u, en van 17u tot 21u30. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de leden aan 10 euro.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background