3 mrt 2013

Wezen-Vrienden D winnen derby tegen Helios Zottegem C

In de vierde provinciale stond met de wedstrijd Wezen-Vrienden – Helios een ware streekderby op de kalender.

Bij winst konden de Wezen in de klassering naar de derde plaats oprukken. Voor de jongens van coach Patrick Vandervoort was het reeds de derde wedstrijd in 24 uur tijd. Vrijdagavond wonnen ze de inhaalwedstrijd op Tigers Evergem met 64-80, en zaterdagnamiddag waren ze allen nog bedrijvig met de landelijke juniores en landelijke kadetten.

De Oudenbergploeg ging van start met Robin en Sven Collyns, Ruben Rateau, Dries Vandervoort en Ilias Janssens. Bij Helios koos coach Kristof Kesteloot voor Wouter Claeys, Lomme De Pauw, Kris Van Herzeele, Matthias Van Den Berghe en Brecht Van Der Stichelen om aan de wedstrijd te beginnen.

Helios begon sterk met driepunters van Lomme De Pauw en Kris Van Herzeele: 2-6. Met punten van Robin en Sven Collyns konden de Wezen het evenwicht herstellen. Via Brecht Van Der Stichelen, Lomme De Pauw en Matthias Van Den Berghe kwam Helios toch terug op voorsprong: 12-14. Nadat Robin Collyns de thuisploeg nog even op voorsprong bracht, kon Lomme De Pauw in de slotfase van het eerste quarter toch nog het verschil maken in het voordeel van Helios: 16-20.

Met een driepunter van Matthias Van Den Berghe en korven van Dries Hellebout en Ruben De Meyer liepen de bezoekers verder uit tot 17-30. De Wezen knokten echter terug. Nadat ze via Iheb Chaouch en Robin Collyns tot op 9 punten genaderd waren, zorgden ze in de laatste 4 minuten voor de rust met o.m. bommen van Dries en Bart Vandervoort en de steun van Robin en Sven Collyns en Ilias Janssens voor een tussentijdse 16-0. Ruststand: 39-34.

Niettegenstaande afstandshots van Alex To en Dries Hellebaut voor Helios konden de Wezen in het begin van het derde quarter via Arthur Li, Robin Collyns en Bart Vandervoort de lokale voorsprong verder opdrijven tot 7 punten: 49-42. Met o.m. een driepunter van Matthias Van Den Berghe en korven van Ruben De Meyer en Brecht Van Der Stichelen slaagde Helios er toch in om terug de leiding over te nemen: 51-54. Bij de Wezen moest Iheb Chaouch met 5 fouten naar de kant, maar toch kon de Oudenbergploeg nog via Robin Collyns en Ilias Janssens op het einde van het derde quarter een minimale bonus realiseren: 58-57.

Met één puntje verschil kon het in de slotfase van de wedstrijd dus nog alle kanten uit. Lomme De Pauw bracht de bezoekers terug op voorsprong: 58-59. Toch was het de thuisploeg die via Sven en Robin Collyns, Ilias Janssens en Bart Vandervoort terug een bonus van 9 punten kon opbouwen: 73-64. Bij de Wezen-Vrienden moesten Robin en Sven Collyns echter ook met 5 fouten naar de kant. Via Ruben De Meyer probeerde Helios in de slotminuten nog terug te vechten, maar de Wezen konden na een spannende wedstrijd stand houden. Eindstand: 74-71.

Door deze zege staat de Geraardsbergse D-ploeg nu op de derde plaats in de rangschikking. Met nog thuiswedstrijden voor de boeg tegen het tweede gerangschikte Melle-Vogelhoek en tegen leider Lede is alles nog mogelijk in de vierde provinciale.

Wezen-Vrienden: Robin Collyns (25 punten); Sven Collyns (12 punten); Ilias Janssens (11 punten); Bart Vandervoort (9 punten); Dries Vandervoort (5 punten); Ruben Rateau, Iheb Chaouch en Arthur Li (elk 4 punten).

Helios: Lomme De Pauw (17 punten); Ruben De Meyer (15 punten); Matthias Van Den Berghe (12 punten); Brecht Van Der Stichelen (10 punten); Dries Hellebout (7 punten); Alex To en Kris Van Herzeele (elk 3 punten), Alexander Van De Keere (2 punten); Wouter Claeys (1 punt).

Andere uitslagen:

In de tweede landelijke laat de A-ploeg voor de tweede week op rij een steek vallen. Na de verrassende thuisnederlaag tegen Makeba Mariaburg, werd nu nipt verloren bij Clem Scherpenheuvel: 69-68. De Wezen gingen nochtans sterk van start met een 7-20 stand op het einde van het eerste quarter. Er werd gerust bij een 34-37 stand. De Geraardsbergenaars begonnen aan het vierde quarter met een bonus van 4 punten (51-55). Toch werden de punten in de slotfase nog uit handen gegeven. Kristof Callebaut (23), Brecht Caekaert (17), Bart De Keyser (12), Jonathan Huwé (9), Thomas Reyntens (5) en Tim Bernaerdt (2) scoorden voor de Wezen-Vrienden.

Wezen-Vrienden C – BBC Lokeren B: 63-64

Tigers Evergem – Wezen-Vrienden D: 64-80

BBC Oostkamp – Landelijke Juniores WV: 91-78

Bree Basket – Landelijke Kadetten WV: 82-43

Pupillen WV A – MAC Destelbergen-Gentbrugge: 54-90

Weekendwedstrijden:

Zaterdag 9 maart:

09u15: Microben WV – United Ninove

11u00: Benjamins WV – United Ninove

12u45: Pupillen WV B – BBC Lokeren B

13u00: Basics Melsele – Landelijke Kadetten WV

14u30: Landelijke Juniores WV – GSG Aarschot

15u30: BBC Latem – Pupillen WV A

16u00: T&T Turnhout – Landelijke Miniemen WV

18u15: Wezen-Vrienden B – Sgolba Aalter B

20u15: Wezen-Vrienden A – Vatana Beringen

Zondag 10 maart:

14u50: Volkswagen Thoen Aalst – Wezen-Vrienden D

Eetfestijn:

Op zaterdag 30 maart organiseert KBBC Wezen-Vrienden, in het Parochiaal Centrum van Overboelare, zijn jaarlijks jeugdeetfestijn. Op het menu staan pensen met appelmoes of balletjes in tomatensaus. Je kan er terecht vanaf 11u30 tot 14u, en van 17u tot 21u30. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de leden aan 10 euro.

 


Meer streeknieuws
uit Ninove hoor je ook elke dag op radio MIG in Ninove via fm 106.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background