13 sep 2015

Wezen-Vrienden botsen op sterk Kangoeroes Willebroek

Na de overwinning bij Asse-Ternat moesten de Wezen-Vrienden in hun eerste thuismatch tegen Kangoeroes Willebroek proberen te bevestigen. De thuisploeg kon echter geen beroep doen op Jeroen Tuypens, die vorige donderdag op training gekwetst uitviel.


De sterke bezoekers grepen de Wezen onmiddellijk bij de keel. Iliaens en Stevens zorgden reeds in de eerste minuut voor 0-6. Met een driepunter van Jimmy Hendrickx en de steun van Tim Van Driessche kwam de thuisploeg terug tot 5-7. Verlinden, Beaujean en Iliaens konden echter terug een kloof slaan: 5-14. Luid aangemoedigd door de plaatselijke supporters konden Jimmy Hendrickx en Sam Verstraeten de Oudenbergploeg terugbrengen tot 11-14. Inmiddels was Bart Spinnoy reeds uitgevallen met een gapende wonde onder het linkeroog, en had hij verzorging nodig van clubdokter Peter Wieme. Via Van Hoey, Iliaens en Beaujean slaagden de Kangoeroes erin om op het einde van het eerste quarter nog een bonus van 11 punten op te bouwen: 15-26.
De Wezen begonnen sterk aan het tweede quarter. Met afstandshots van Jimmy Hendrickx en Hendrik Tratsaert werd de achterstand gereduceerd tot 5 punten: 21-26. Bij Willebroek stelden Iliaens en Verlinden echter orde op zaken, en zorgden ze terug voor een riante voorsprong: 21-36. Niettegenstaande punten van de vlotschorende Jimmy Hendrickx konden de Wezen geen vuist maken, en keken ze bij de rust op naar een 37-54 achterstand.
Ook in het derde quarter bleef Jimmy Hendrickx vanuit alle mogelijke posities scoren, maar de bezoekers bleven hun voorsprong verder opdrijven: 60-79.
Met korven van Jimmy Hendrickx, Liévin Gaza en Hendrik Tratsaert naderden de Wezen in het begin van het vierde quarter tot op 14 punten: 71-85. Met een tussentijdse 0-10 zorgden Iliaens, Van Hoey, Beaujean en Van Hoey echter terug voor een verschil van 25 punten: 75-100. Uiteindelijke eindigde de wedstrijd op een 83-108 nederlaag.
Voor thuiscoach Patrick Malfait wacht de komende weken nog heel wat puzzelwerk. De Wezen-Vrienden kwamen zwaar gehavend uit de wedstrijd. Bart Spinnoy moest voor verzorging naar spoed. Ook Sam Verstraeten moest naar de spoedafdeling, waar een breuk van het hielbeen werd vastgesteld. Er wacht hem een inactiviteit van een zestal weken. Bovendien zit ook Jeroen Tuypens gekwetst aan de kant en wacht er voor Robin Collyns, na drie weken gips, nog een revalidatie van een viertal weken.
Volgende zondag gaan de Wezen-Vrienden op bezoek bij Gent Hawks, het team van ex-spelers Len Vande Lanotte en Zeno Neyt.
Wezen-Vrienden: Jimmy Hendrickx (43 punten), Tim Van Driessche (16 punten), Hendrik Tratsaert (11 punten), Liévin Gaza (4 punten), Bart Spinnoy (4 punten), Thomas De Vliegher (3 punten), Sam Verstraeten (2 punten).
Kangoeroes Willebroek B: Iliaens (32 punten), Van Hoey (27 punten), Verlinden (14 punten), Stevens (12 punten), Beaujean (10 punten), Clement (6 punten), Esene (5 punten), Van Hoeymisse (2 punten).

 

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background