13 okt 2014

Wezen-Vrienden behalen eerste overwinning op Gent Hawks

De Wezen-Vrienden haalden op de zesde speeldag eindelijk hun eerste overwinning binnen.


De Geraardsbergenaars moesten op bezoek bij Gent Hawks. Coach Alain D’Hulst koos voor Jonathan Huwé, Zeno Neyt, Frank Vanderkimpen, Hendrik Tratsaert en Jeroen Tuypens om aan de wedstrijd te beginnen.
Het eerste quarter zag er terug niet goed uit voor de Wezen. De bezoekers toonden te weinig agressie in de verdediging en leden te veel balverlies wat resulteerde in een 24-14 achterstand.
In de eerste zes minuten van het tweede quarter kwamen de Gentenaars niet tot scoren. Mede door een veel agressievere verdediging lieten de Wezen een tussentijdse 2-14 optekenen, waardoor ze met een bonus konden gaan rusten: 31-35.
In een gelijkopgaand derde quarter gaven beide ploegen elkaar geen duimbreed toe: 47-51.
In een spannend vierde quarter was het verschil tussen beide ploegen nooit groter dan 5 punten. Met nog veertien seconden op de klok kwam Gent Hawks met twee vrijworpen op gelijke hoogte: 65-65. Velen dachten reeds aan verlengingen, maar op vier seconden van het einde scoorden de Wezen de winnende korf: 65-67.
Bij de Wezen scoorden Jeroen Tuypens (21 punten), Jonathan Huwé (14 punten), Hendrik Tratsaert (10 punten), Zeno Neyt en Bart Spinnoy (elk 7 punten), Hans De Vriese en Len Vande Lanotte (elk 4 punten).
Meteen de eerste overwinning voor de Oudenbergploeg, die volgende vrijdag de punten moet thuis kunnen thuis houden tegen rode lantaarn Kortrijk Sport.
Wezen-Vrienden B:
De B-ploeg won met overtuigende 57-80 cijfers op Gent Hawks D. Zij staan op een tweede plaats in de rangschikking van derde provinciale.
Jeugduitslagen:
Generali Okapi aalstar B – Juniores WV 60-81
MAC Destelbergen-Gentbrugge – Cadetten WV 53-69
Blue Rocks Ronse-Kluisbergen – Miniemen WV 59-39
Benjamins WV – Generali Okapi Aalstar 26-111
Vrijdag 17 oktober:
Wezen-Vrienden A – Kortrijk Sport B
Zaterdag 18 oktober:
9u15: Pupillen WV – United Ninove
11u: Miniemen WV – Haantjes Oudenaarde
12u45: Miniemen meisjes WV – Blue Rocks Ronse-Kluisbergen
13u: Sparta Laarne – Benjamins WV
13u: Sparta Laarne B – Microben WV
14u30: Cadetten WV – BBC Houtem
16u15: Juniores WV – Falco Gent C
18u15: Wezen-Vrienden B – BBC Houtem B
Eetfestijn:
 Op vrijdag 17 oktober (van 18u tot 22u), zaterdag 18 oktober (van 17u tot 22u30) en zondag 19 oktober 2014 organiseert basketbalclub Wezen-Vrienden zijn jaarlijks eetfestijn.
Dit gaat door in het Parochiaal Centrum van Overboelare.
Op het menu staan ossentong, kipfilet en tongrolletjes.
Kaarten voor volwassenen zijn verkrijgbaar aan 14 euro. Kinderen betalen 7 euro.

 


Meer streeknieuws
uit Ninove hoor je ook elke dag op radio MIG in Ninove via fm 106.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background