12 aug 2016

Wezen-Vrienden beginnen met overwinning in Beker van Vlaanderen

Op de eerste speeldag van de Beker van Vlaanderen maakten de Wezen-Vrienden de verplaatsing naar Bavi Gent.


Bij de thuisploeg bleef Hendrik Tratsaert (ex-Wezen-Vrienden) gekwetst aan de kant. Bij de Wezen kan men in de voorbereidingen nog geen beroep doen op Tim Van Driessche en Philip Beeckmans.
Met korven van Maarten Van Der Sypt, Christian Muhitu en Anaël Ahanda sloegen de bezoekers onmiddellijk een kloof van 10 punten: 2-12. Met o.m. driepunters van Maarten Van Der Sypt en Arnaud “Papy” Dimbala werd het verschil zelfs opgedreven tot 15 punten: 4-19. Met afstandshots van Ulrichts en Verleyen en de bijdrage van Roman naderde Bavi tot op 8 punten: 13-21. Met bommen van Brecht Heirman en Papy Dimbala, en punten van Christophe Maes en Sven Collyns konden de Wezen een prachtig eerste quarter afsluiten met een ruime voorsprong: 17-31.
In de beginfase van het tweede quarter viel de Geraardsbergse scoremachine echter stil, en de Gentenaars profiteerden om met o.a. driepunters van Bouchier en Verleyen het verschil te minimaliseren tot 2 punten: 29-31. De Oudenbergploeg reageerde gepast met een afstandshot van Christian Muhitu en punten van “Papy” en Maarten Van Der Sypt: 29-38. Niettegenstaande nog een driepunter van thuisspeler Ulrichts slaagden Bob Dikanda, Robin Collyns en Christophe Maes er toch in om de rust te bereiken met een geruststellende bonus van 8 punten: 37-45.
De thuisploeg begon ook sterk aan het derde quarter en naderde via Ulrichts en Caron tot op 2 punten: 43-45. Maar o.m. een bom van Ulrichts konden Maarten Van Der Sypt en Anaël Ahanda niet beletten om het verschil terug op te drijven: 46-54. Bavi reageerde met driepunters van Verleyen, Ulrichts, De Muynck en Crul, maar met korven van Maarten Van Der Sypt, Brecht Heirman, Anaël Ahanda en Christophe Maes behielden de Wezen-Vrienden een verschil van 3 punten: 65-68.
Het vierde quarter ging van start met een afstandshot van Christophe Maes en met de hulp van Maarten Van Der Sypt werd het verschil terug verder uitgediept:65-73. Met een bom van Caron en punten van De Brock, Ulrichts en Roman bleven de Gentenaars echter in hun kansen geloven: 74-75. Met o.m. driepunters van Christian Muhitu en “Papy”, en punten van Anaël Ahanda, Christophe Maes en Maarten Van Der Sypt hielden de Wezen de match echter onder controle: 80-87. Thuisspeler Verleyen kon in de slotfase, met een driepunter, het verschil nog beperken: 83-87.
Bavi Gent: Verleyen (21 punten), Ulrichts (20 punten), Bouchier (10 punten), Crul (8 punten), Caron (7 punten), Roman (6 punten), De Brock (4 punten), De Muynck (3 punten), Stas (2 punten), Praet (2 punten).
Wezen-Vrienden: Maarten Van Der Sypt (20 punten), Arnaud Dimbala (17 punten), Christophe Maes (15 punten), Anaël Ahanda (12 punten), Christian Muhitu (10 punten), Brecht Heirman (5 punten), Bob Dikanda (3 punten), Robin Collyns (3 punten), Sven Collyns (2 punten).

 

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background