12 aug 2007

Wezen-Vrienden – BBC Deinze

Beker Van Vlaanderen: Wezen-Vrienden – BBC Deinze: 66-74

Voor zijn tweede match in de Beker van Vlannderen moest Wezen-Vrienden het opnemen tegen Deinze, een ploeg uit 1ste provinciale die op die manier met een voorsprong van 5 punten aan de match mocht beginnen.
Coach Ronny Schoukens stelde volgende basisspelers op: Wouter Christiaens, Eric Hoefman, Bram Denie, Stefan De Kesel en Steven Vandingelen. Deinze ging van start met Billiet, Van Rossom, Dewinter, Vergote en Claeys.
Deinze ging sterk van start met onder meer driepunters van Vergote en Claeys. Na ongeveer 5 minuten in het eerste quart stond het scorebord op 2 – 20 ten voordele van Deinze. Enkel Eric Hoefman had reeds kunnen scoren. Na een driepunter van Stefan De Kesel dacht men dat Wezen-Vrienden gelanceerd was, doch Claeys zorgde ervoor dat het eerste quart afgesloten werd met 9 – 27. Enkele wissels bij de thuisploeg hadden het verhoopte resultaat niet opgeleverd.
Het tweed quart werd met veel goede moed aangevat, maar het was opnieuw Deinze die aan het scoren ging en na een goede 2 minuten de stand op 11 – 33 bracht. De verdediging van de thuisploeg werd agressiever en de aanvallen kenden meer succes zodat 6 minuten later een 23 -35 stand genoteerd werd. In de laatste 2 minuten van het tweede quart scoorde Claeys opnieuw 4 punten en op de valreep kon Wouter Christiaens met een driepunter de score half wedstrijd nog op 28 – 39 brengen.
De tweede helft werd door de thuisploeg veelbelovend aangevat. Een driepunter van Wouter Christiaens en punten van Ruben ‘t Kindt, Steven Vandingelen en nogmaals Wouter Christiaens bracht de Wezen-Vrienden na ongeveer 3 minuten in het derde quart terug tot op 4 punten: 37 – 41. Het werd een minuutje later zelfs 41 – 43, dankzij korven van Bram Denie en Stefan De Kesel. Maar dan begon Claeys opnieuw zijn duivels te ontketenen om samen met een driepunter van Vergote de kloof opnieuw uit te diepen tot 11 punten: 41 – 52. Geen nood echter voor de thuisploeg die dankzij Steven Vandingelen, Ruben ‘t Kindt, Ken Galle en Wouter Christiaens op het einde van het derde quart terugkwamen tot 49 – 54.
In het begin van het vierde quart werden driepunters gescoord door Sem Van Belleghem, Wouter Christaens en Stefan De Kesel. Veel mocht dit niet baten daar Claeys op zijn eentje zes punten tegen scoorde zodat na 5 minuten in het vierde quart nog steeds 2 punten achterstand te noteren vielen voor de Wezen-Vrienden: 60 – 62. De kloof leek overbrugbaar. De aanval stokte echter en opnieuw Claeys en Careel zorgden ervoor dat 3 minuten later de stand 60 – 68 was. Met nog 2 minuten te spelen moest alles op alles gezet worden voor de thuisploeg. De inspanningen van Wouter Christiaens om dichter te komen haalden weinig uit en de koof bleef 8 punten. Eindscore: 66 – 74, ten voordele van BBC Deinze waar Claeys maar liefst 34 van de 69 punten scoorde.

Wezen-Vrienden: Wouter Christiaens (21 punten); Steven Vandingelen (11 punten); Sem Vanbelleghem (10 punten); Stefan De Kesel (8 punten); Ruben ‘t Kindt (6 punten); Eric Hoefman en Ken Galle (elk 4 punten); Bram Denie (2 punten).

Deinze: Claeys (34 punten); Billiet en Vergote ( elk 8 punten); Boerjan (6 punten); Decaluwé en Dewinter (elk 4 punten); Devisscher (3 punten); Van Rossom (2 punten).

Zondagnamiddag verloor Wezen-Vrienden ook zijn derde match in het kader van de Beker van Oost-Vlaanderen. Wytewa Roeselare won met 76-56 van de Geraardsbergenaars.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background