fbpx
20 okt 2014

Wezen-Vrienden B staan mee aan de leiding

De ploeg van coach Patrick Vandervoort kreeg BBC Houtem op bezoek.


Bij de Wezen werd de wedstrijd aangevat met Bart Vandervoort, Sven en Robin Collyns, Vincent Thesin en Ahmed Chaouch. Houtem ging van start met Bram De Moor, Simon Vanginderachter, Glenn De Geest, Tim Verstraete en Jan Hijsselinckx (ex-Wezen-Vrienden).
Sven Collyns en Ahmed Chaouch brachten de thuisploeg onmiddellijk op voorsprong: 6-0. Niettegenstaande korven van Robin Collyns en Ahmed Chaouch konden de bezoekers via Simon Vanginderachter en Jan Hijsselinckx toch naderen tot op 2 punten: 12-10. Met punten van Ahmed Chaouch en Dries Vandervoort slaagden de Wezen er in om het eerste quarter af te sluiten bij een 15-11 stand.
Het tweede quarter begon met een driepunter van Ahmed Chaouch, maar met punten van Simon Vanginderachter en Nicolas Morel kwam Houtem aansluiten: 18-17. Simon Vanginderachter en Jan Hijsselinckx brachten de bezoekers even later zelfs aan de leiding: 20-22. Met nog een afstandshot van Ahmed Chaouch en de bijdrage van Matti De Nollin en Vincent Thesin kon de thuisploeg toch nog gaan rusten met een voorsprong van 7 punten: 29-22.
In het begin van het derde quarter namen de bezoekers terug de bovenhand. Met o.m. een bom van Jens Van Troye, en punten van Glenn De Geest en Simon Vanginderachter kwamen ze terug een punt voor: 29-30. De Wezen reageerden via Sven en Robin Collyns, Ahmed Chaouch en Ruben Rateau, waardoor het derde quarter terug afgesloten werd met een lokale voorsprong: 41-37.
Niettegenstaande korven van Ruben Rateau, Frederik Massé en Sven en Robin Collyns bleven de bezoekers aanklampen. Met nog iets meer dan een minuut op de klok kon Bart Vandervoort, met een afstandshot, uiteindelijk het verschil maken: 51-43. In de slotfase van de wedstrijd moesten Glenn De Geest (Houtem) en Bart Vandervoort nog met 5 fouten naar de kant. Sven Collyns kon uiteindelijk de eindcijfers vastleggen: 53-45.
Door de nederlaag van leider Assenede komt het B-team van Wezen-Vrienden mee aan de leiding in de klassering. Volgende zondag gaat men in het Forum op bezoek bij Generali Okapi Aalstar.
Wezen-Vrienden B: Ahmed Chaouch (17 punten), Sven Collyns (11 punten), Robin Collyns (9 punten), Ruben Rateau (5 punten), Bart Vandervoort (3 punten), Dries Vandervoort, Matti De Nollin, Vincent Thesin en Frederik Massé (elk 2 punten).
BBC Houtem B: Simon Vanginderachter (22 punten), Jan Hijsselinckx (8 punten), Bram De Moor (6 punten), Jens Van Troye en Nils De Rouck (elk 3 punten), Nicolas Morel (2 punten), Glenn De Geest (1 punt).
Jeugduitslagen:
Juniores WV – Falco Gent C: 57-55
Cadetten WV – BBC Houtem: 71-62
Miniemen WV – Haantjes Oudenaarde: 31-69
Miniemen meisjes WV – Blue Rocks Ronse-Kluisbergen: 36-117
Pupillen WV – United Ninove: 49-91
Sparta Laarne – Benjamins WV: 105-23
Wedstrijden zaterdag 25 oktober:
9u: Generali Okapi Aalstar B – Miniemen WV
11u: Benjamins WV – BBC Erembodegem
11u50: BBC Erembodegem – Microben WV
12u20: Blue Rocks Ronse-Kluisbergen – Miniemen meisjes WV
12u30: Bavi Gent B – Juniores WV
20u15: Iebac Ieper – Wezen-Vrienden A
Wedstrijden zondag 26 oktober:
13u: Helios Zottegem – Cadetten WV
13u: Jeugd Gentson – Pupillen WV
 16u: Generali Okapi Aalstar C – Wezen-Vrienden B
Bekerwedstrijden 2 november:
11u: Pupillen WV – BBC Deinze-Nazareth (1/16de finale Beker van Vlaanderen)
13u: Benjamins WV – Fireballs Oudenaarde (1/16de finale Beker Oost-Vl.)
15u: Wezen-Vrienden A (2de landelijke) – Basics Melsele (2de nationale) (1/16de finale Beker van Vlaanderen)
17u: Wezen-Vrienden B (3de provinciale) – Selexion Vanneste Melle (1ste prov) (1/16de finale Beker van Oost-Vlaanderen)

 


Meer streeknieuws
uit Ninove hoor je ook elke dag op radio MIG in Ninove via fm 106.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

NU OP DE RADIO

Titel

Artiest

Background