7 okt 2007

Wezen-Vrienden B – BBC Eksaarde

Derde Provinciale: Wezen-Vrienden B – BBC Eksaarde 68-62

Wezen-Vrienden begon aan de partij tegen Eksaarde met Tom Goorman, Patrick Van Der Voort, Peter Wieme, Bart Romeyns en Pieter Mollaert in de basis. De bezoekers gingen van start met Goeman, Van Den Branden, De Vos, Willems en De Gols.
Net als vorige week begon de thuisploeg zeer zwak aan de match. Na 5 minuten spelen keken de Geraardsbergenaars reeds naar een 0-11 achterstand op. Even later slaagde Peter Wieme er van op de vrijworplijn in om de eerste punten te scoren. Met korven van De Vos, Willems en De Gols slaagden de bezoekers er echter in om verder uit te lopen: 2-19. Met de inbreng van Ken Galle en Koen Romeyns kreeg de Oudenbergploeg meer vat op de wedstrijd, en met o.m. driepunters van Peter Wieme en Koen Romeyns konden de Wezen de schade nog enigszins beperken: 12-20.


Koen Romeyns

In het tweede quart gingen de Wezen door op hun elan, en met drie driepunters op rij van Koen Romeyns kwam men zelfs aan de leiding: 24-23. Eksaarde kon toch nog gaan rusten met een bonus van 2 punten: 29-31.
In het derde quart was het de beurt aan Bart Romeyns om twee driepunters na elkaar binnen te gooien, en de Wezen terug op voorsprong te brengen: 36-34. Het bleef echter spannend, en met o.m. een afstandshot van Merckpoel kon Eksaarde toch nog met voorsprong aan de laatste tien minuten beginnen: 39-42.
Toen de bezoekers in het begin van het vierde quart hun voorsprong konden opdrijven tot 43-54, leek de wedstrijd wel beslist. Maar met korven van Tom Goorman, Koen Romeyns, en Peter Wieme, en twee driepunters van Bart Romeyns kon de thuisploeg het tij doen keren: 56-54. Even later moest Ken Galle echter met vijf fouten naar de kant, en op anderhalve minuut van het einde brachten De Vos en Van Den Brande de bezoekers terug langszij: 59-59. Pieter Mollaert en Tom Goorman konden nog scoren voor de thuisploeg, maar Eksaarde bleef aanklampen. Toen ook Koen Romeyns met vijf fouten naar de kant moest, kon Merckpoel de stand op 64-62 brengen. In de slotseconden konden Peter Wieme en Pieter Mollaert nog de eindcijfers vastleggen: 68-62. Na deze nieuwe zege volgen de Wezen in de klassering op 2 punten van de leiders.

Wezen-Vrienden B: Koen Romeyns (19 punten); Peter Wieme (15 punten); Bart Romeyns (13 punten); Pieter Mollaert en Tom Goorman (elk 6 punten); Stany Bruylandt (5 punten); Ken Galle (4 punten).

Eksaarde: Willems (14 punten); De Gols (13 punten); De Vos (10 punten); Van Den Branden en Goeman (elk 8 punten); Merckpoel (5 punten); Boone (4 punten).

In de Beker van Oost-Vlaanderen verloor Wezen-Vrienden B zondag bij Gavere met 70-68.

Programma voor volgend weekend:
In tweede landelijke gaat Wezen-Vrienden A aanstaande zondag om 17 uur op bezoek bij Brother Ninove. In derde provinciale speelt Wezen-Vrienden B zaterdag om 16 uur uit bij Deinze.

Het thuisprogramma voor zaterdag in De Kriebel:
09u15: Microben WV – BBC Gavere
11 uur: Benjamins B WV – BBC Gavere
14 uur: Miniemen B WV – BBC Gavere
18 uur: Dames WV – Sparta Laarne

In vierde provinciale speelt Wezen-Vrienden C, de leider in de klassering, om 20 uur tegen Hyundai Wille Hansbeke.

 


Meer streeknieuws
uit Ninove hoor je ook elke dag op radio MIG in Ninove via fm 106.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background