13 okt 2013

Wezen-Vrienden A winnen, B-ploeg blijft op zoek naar eerste zege

Na de nipte nederlaag op Fireballs Oudenaarde moest coach Patrick Malfait met een gehavende ploeg op bezoek bij Jeugd Gentson.

De Geraardsbergse coach kon tijdens de competitie nog geen beroep doen op de gekwetsten Pieter Mollaert en Ken Galle. Bovendien kon hij voor de verplaatsing naar Gent ook niet rekenen op Sam Tuypens, Matti De Nollin en Pieter-Jan Van Robays.

Gentson ging van start met Lambrechts, Van Damme, Vervust, Verleyen en Chatelet. De Wezen-Vrienden begonnen aan de wedstrijd met Ahmed en Iheb Chaouch, Sven Collyns, Frederik Massé en Dries Vandervoort.

De thuisploeg nam een sterke start. Met o.m. een driepunter van Verleysen en korven van Chatelet, Van Damme, Vervust, Lambrechts en Van Oost kon men halverwege het eerste quarter reeds een kloof slaan van 13 punten: 18-5. De bezoekers konden zich herpakken, en met punten van Bart Vandervoort en Frederik Massé bleef het verschil 13 punten: 29-16.

De bezoekers bleven knokken. Met o.m. punten van Dries Vandervoort en Sven Collyns, en een afstandshot van Bart Vandervoort naderde men terug tot op 8 punten: 34-26. Niettegenstaande een driepunter van thuisspeler Verleyen, naderden de Wezen via Bart Vandervoort, Sven Collyns en Ahmed Chaouch tot 39-32. Met punten van Ahmed Chaouch, Wouter Van Der Mynsbrugge en Frederik Massé kon men de schade bij de rust beperken tot 8 punten: 47-39.

In het derde quarter kon Jeugd Gentson zijn voorsprong terug opdrijven. Met o.a. driepunters van Verleyen en Van Damme, en de steun van Vervust, Van Oost, Lambrechts, Petit, Van Dyck, Van Daele en De Graeve kon men terug een kloof slaan. Niettegenstaande twee bommen van Dries Vandervoort moest men bij de Oudenbergploeg een verschil van 20 punten toestaan: 78-58.

De jongens van coach Patrick Malfait lieten de moed echter niet zakken. Met o.m. twee afstandshots van Frederik Massé, en punten van Ahmed Chaouch en Dries Vandervoort naderde men in een mum van tijd tot op 5 punten: 80-75. De thuisploeg kon zich echter terug optrekken aan een driepunter van De Graeve, en bij de Wezen moest Robin Collyns met vijf fouten naar de kant. In de slotfase knalde Ahmed Chaouch nog twee driepunters binnen, maar Lambrechts, Van Dyck, Verleyen en Vervust konden de thuiszege veilig stellen: 94-85.

De jonge garde van Patrick Malfait blijft dus op zoek naar hun eerste zege. In Geraardsbergen hoopt men volgende zaterdag alvast op een stunt tegen het sterke Helios Zottegem.

Jeugd Gentson B: De Graeve en Verleyen (elk 15 punten); Van Dyck (12 punten); Lambrechts (11 punten); Chatelet (9 punten); Vervust (8 punten); Van Damme en Petit (elk 7 punten); Van Oost (6 punten); Van Daele (4 punten).

Wezen-Vrienden B: Ahmed Chaouch (34 punten); Bart Vandervoort (18 punten); Dries Vandervoort (16 punten); Frederik Massé (12 punten); Sven Collyns (4 punten); Wouter Van Der Mynsbrugge (3 punten).

A-ploeg wint op Kortrijk Sport:

In tweede landelijke konden de Wezen-Vrienden, na nederlagen tegen Haantjes Oudenaarde en Falco Gent, terug aanknopen met de overwinning. Kortrijk Sport werd in eigen huis verslagen met 48-69.

Bij de Wezen bleef Hendrik Tratsaert, nog steeds gekwetst, langs de kant. Pas in het tweede quart, toen Jonathan Huwé zijn ploeg op sleeptouw nam, kon Wezen-Vrienden afstand nemen van de thuisploeg.

Jonathan Huwé (26), Mathieu Troubleyn (14), Bart De Keyser (10), Kristof Callebaut (7), Jeroen Tuypens (6), Pieter-Jan Van Robays (2), Bart Van Gompel (2) en Frank Vanderkimpen (2) scoorden de punten voor de Wezen.

Volgende zaterdag moet het team van coach Ben De Neve de punten in eigen huis kunnen houden tegen Basket Meetjesland.

Andere uitslagen:

Gembas Knesselare – Wezen-Vrienden C: 79-51

Bent Schoenen Waregem – Kadetten WV: 120-51

Miniemen WV – BBC Latem-De Pinte (BOV): 35-87

Pupillen meisjes WV – Blue Stars Brugge: 22-107

Programma 19 & 20 oktober:

09u15 Microben WV – Olympia Denderleeuw

11u00 Selexion Van Neste Melle – Benjamins WV

12u00 Falco Gent – Juniores WV

12u45 Pupillen WV A – Okapi Aalstar B

13u00 DS Waregem B – Pupillen meisjes WV

14u30 Miniemen WV – BC Lede

16u15 Wezen-Vrienden C – BBC Assenede

18u15 Wezen-Vrienden B – Helios Zottegen B

20u15 Wezen-Vrienden A – Basket Meetjesland

11u00 (zondag) Tradibouw Opwijk – Kadetten WV

Eetfestijn:

Graag willen we jullie uitnodigen op het jaarlijkse eetfestijn van basketbalclub KBBC Wezen-Vrienden.
Dit gaat door op vrijdag 18 oktober (van 18u tot 22u), zaterdag 19 oktober (van 17u tot 22u30) en zondag 20 oktober (van 11u tot 15u) in het Parochiaal Centrum van Overboelare.
Op het menu staan ossentong, kipfilet en tongrolletjes met zelf bereide sausen.
Kaarten voor volwassenen zijn verkrijgbaar aan 14 euro. Kinderschotels zijn verkrijgbaar aan 7 euro.
Kaarten zijn verkrijgbaar bij de leden van KBBC Wezen-Vrienden.

 


Meer streeknieuws
uit Zottegem hoor je ook elke dag op radio MIG in Zottegem via fm 105.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background