11 sep 2016

Wereldkampioen Wout Van Aert wint Brico Cross op de Muur

De mythische Muur van Geraardsbergen was voor heel wat wielerliefhebbers de trekpleister voor de opening van het veldritseizoen.

De mythische Muur van Geraardsbergen was voor heel wat wielerliefhebbers de trekpleister voor de opening van het veldritseizoen.
Met wedstrijden voor nieuwelingen, juniores, dames en de elite stonden vier wedstrijden op het programma in het prachtig decor van de Oudenberg.
Bij de eliterenners nam vooral Laurens Sweeck in de beginfase het initiatief. Tom Meeusen en Michaël Vanthourenhout volgden en ook wereldkampioen Wout Van Aert kwam aansluiten. Nadat Laurens Sweeck met een mechanisch defect te kampen kreeg, nam een bedrijvige Michaël Vanthourenhout het commando over. Wout Van Aert en de Nederlander Corné Van Kessel reageerden op de aanval.

Halverwege konden Wout Van Aert en Michaël Van Thourenhout zich afscheiden. Ze namen 10” bonus op het viertal Laurens Sweeck, Kevin Pauwels, Klaas Vantornhout en Corné Van Kessel. Het was vooral dankzij de inspanningen van Laurens Sweeck dat de vier achtervolgers vooraan kwamen aansluiten. Met z’n zessen begonnen ze aan een spannende finale. In de achtervolging kwam Jens Adam nog dicht bij de leiders, maar zijn dromen werden aan diggelen geslagen door een aanval van Laurens Sweeck. In de laatste ronde probeerde Michaël Van Thourenhout de rest te verschalken. Bij de laatste beklimming van de Muur nam hij een tiental meter voorsprong op de wereldkampioen. Het koste Wout Van Aert bloed, zweet en tranen om terug het gat toe te rijden. Aan de aankomst op de Driepikkel was hij sneller dan de moegestreden Michaël Vanthourenhout. Klaas Vantornout kon nog beslag leggen op de derde plaats.


Bij de dames ging Ellen Van Loy onmiddellijk aan de haal, maar door een valpartij op de natte kasseitjes werd ze teruggeslagen tot achteraan het deelnemersveld. Intussen namen de Belgisch-Europese kampioene Sanne Cant en de Nederlandse Maud Kaptheijns de eerste posities in. Laura Verdonschot, de Belgische kampioene bij de beloften ging in de tegenreactie. Nadat zich een kopgroep van vijf vormde met Laura Verdonschot, Sanne Cant, Karen Verhestraeten, Alicia Francq en Los Sels waren het de beide Belgische kampioenen die in de aanval trokken. In de achtergrond was het de Oost-Vlaamse Jolien Verschueren die het vuur aan de lont stak. Enkel Joyce Vanderbeken kon het helse tempo bijhouden. Zij kwamen vooraan aansluiten, maar het was vooral Jolien Verschueren die haar duivels ontbond in de finale. In een spannende eindstrijd konden Jolien Verschueren en Sanne Cant de anderen nog achterlaten. Sanne Cant kon in een spannende spurt beslag leggen op de eerste plaats. Jolien Verschuren werd verdienstelijk tweede.


Bij de juniores trokken Toon Vandebosch en de Nederlander Thymen Arensman reeds vroeg in de aanval. Ze sloegen al vlug een bres van een halve minuut. In de achtergrond waren het Yentl Bekaert, Andreas Goeman, Jelle Camps en Jonas Smet die strijd leverden voor de ereplaatsen. In de laatste ronde kon Toon Vandebosch zijn medevluchter verschalken.


Bij de nieuwelingen waren het de mannen van het Lares-Doltcini-team die de wedstrijd domineerden. Belgisch kampioen Yente Peirens nam zijn ploegmaats Luke Verburg en Dante Coremans op sleeptouw. Halverwege de cross moest de Belgische kampioen echter 15” prijsgeven op zijn ploeggenoten. In de laatste rechte lijn was de Nederlander Luke Verburg sneller dan Dante Coremans. Belgisch kampioen Yente Peirens kwam als derde over de finish.

Uitslag Elite: 1. Wout Van Aert; 2. Michaël Vanthourenhout; 3. Klaas Vantornout; 4. Kevin Pauwels; 5. Corné Van Kessel (Ned); 6. Laurens Sweeck; 7. Jens Adams; 8. Dieter Vanthourenhout; 9. Julien Taramarcaz (Zwit); 10. Tim Merlier.
Uitslag Dames: 1. Sanne Cant; 2. Jolien Verschueren; 3. Laura Verdonschot; 4. Joyce Vanderbeken; 5. Githa Michiels.
Uitslag Juniores: 1. Toon Vandebosch; 2. Thymen Arensman (Ned); 3. Andreas Goeman; 4. Yentl Bekaert; 5. Jelle Camps; 6. Jonas Smet; 7. Niels Vandeputte; 8. Florian Vermeersch; 9. Vince Van Den Eynde; 10. Thibaut De Smet.
Uitslag nieuwelingen: 1. Luke Verburg (Ned); 2. Dante Coremans; 3. Yente Peirens; 4. Pim Ronhaar (Ned); 5. Jelle Vermoote; 6. Dylan Strik (Ned); 7. Lennert Meulemans; 8. Joachim Van Looveren; 9. Michael Bervoets; 10. Lukas Malezsewski.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background