30 aug 2007

Wereldbeker Hurghada

Nadat Peter De Backer tien dagen geleden een mooie zevende plaats behaalde in het internationaal driebandentornooi Sang Lee in New York, een sterk bezet voorbereidingstornooi, is Peter De Backer dit weekend aan de slag in het wereldbekertornooi driebanden in het Egyptische Hurghada.

Met zijn elfde plaats op de wereldranglijst was Peter De Backer rechtstreeks geplaats voor de hoofdtabel met de laatste 32 spelers. In de 1/16de finales moest De Backer het opnemen tegen de Oostenrijker Kostistansky, het nr. 17 van de wereld. Hoewel De Backer de eerste set verloor met 15-4, won hij de drie volgende sets met 15-5, 15-10 en 15-11. De Backer won de partij daarmee met 3-1.

In de 1/8ste finales vrijdag moet De Backer het opnemen tegen de Koreaan Kim Kyung-Roul, het nr. 6 op de wereldranglijst. Bij winst komt De Backer vrijdagavond uit tegen Nederlander Dick Jaspers, het nr. 4 op de wereldranglijst of onze landgenoot Jozef Philipoom die verrassen Wereld- en Europees kampioen Eddy Merckx met 3-2 versloeg.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background