10 apr 2006

Weekendje Thompson Cycling Team

Dit weekend stonden er niet zoveel wielerwedstrijden op de kalender, wat leidde tot drukbezette wedstrijden.

Zaterdag stonden 6 jongens van het Thompson Cycling Team aan de start in Erondegem. Voor Michiel Wattez was het net voor de start even paniek toen zijn voorband het begaf. Met dank aan de afgevaardigden kon hij alsnog de start nemen. De eerste wedstrijdronde betekende meteen het einde van de wedstrijd voor Guy Ten Hartog (lek vooraan) en Dean Cooreman (kapot achterwiel door valpartij). De andere jongens hielden vlot stand in het peloton. Op een ronde van het einde moest Michiel toch langs de kant wegens een defecte rem.

Dieter 12de, Tim 18de en Mauro 25ste klasseerden zich netjes in de sprint voor de 2de plaats. Er kwamen 136 renners aan de start.

Ook Niels Vandyck trof het zaterdag niet in Orroir. Tijdens de 3de ronde kreeg ook hij een lekke band en verdween uit de wedstrijd.

Yannick Sijnesael eindigde mooi 15de van 113 deelnemers in Waarschoot.

Om het pechvol weekend af te sluiten trokken Mauro De Smedt, Dean Cooreman en Garrit Broeders naar Deerlijk. In volle eindsprint raakte een renner vooraan het peloton een nadar. Mauro werd spectaculair de lucht ingekatapulteerd maar kwam er gelukkig met schaafwonden vanaf. Zijn valhelm brak doormidden en behoedde hem voor erger. Garrit en Dean dienden door de val voet aan de grond te zetten en eindigden respectievelijk 50ste en 56ste.

Kenneth Mariƫn vertrok vandaag voor een stage met veldrijders onder leiding van Rudy De Bie.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background