6 mrt 2011

Wedstrijverslag Machelen – KSV G’bergen

Leider KSV Geraardsbergen maakte zondag de verplaatsing naar het verre Eendracht Machelen.

De wedstrijd begon slecht voor de rood-gelen. Na geharrewar voor het Geraardsbergse doel, schoot Davy Vandaele de bal tegen de netten: 1-0.
De Geraardsbergenaars slaagden er niet in om goeie combinaties op te bouwen, en de thuisploeg bleef gevaarlijk voor de dag komen. KSV-doelman moest nog een schot van Davy Vandaele stoppen. Enkele minuten later kon Peter Lackner, na een doelpoging van Dieter Hubau, de bal net voor de doellijn wegwerken. Op het halfuur kon Klaas Vermeulen voorzetten, maar de kopbal van Koen Baele verdween naast het Geraardsbergse doel. En ook Dieter hubau besloot nog naast. Vijf minuten voor de rust konden de leiders een eerste maal dreigen. Na een verre inworp van Peter Lackner kopte Kevin De Wannemaker de bal echter in de handen van doelman Davy Van Hauwaert.

Tien minuten na de rust kon Peter Lackner de bal opnieuw tot voor het thuisdoel gooien, en Jonathan De Couvreur prikte de gelijkmaker binnen: 1-1.
Twee minuutjes later was het bijna terug bingo. Peter Lackner gooide de bal terug tot voor doel, maar thuisdoelman Davy Van Hauwaert kon redden op de poging van Pieter Van Der Linden. Op het kwartier kwam KSV-doelman Jorn De Clercq slecht neer, en had meerdere minuten verzorging nodig. De KSV-keeper moest echter hinkend de match uitspelen doordat er momenteel geen doublure beschikbaar is. Toch moest de Geraardsbergse doelman nog ingrijpen op een vrije trap van Davy Vandaele. Halverwege de tweede helft moest thuisdoelman Davy Van Hauwaert plat op een schot van Ruud Limpens. Aan de overkant mocht Niels De Smet een vrijschop nemen, maar hij raakte niet voorbij doelman Jorn De Clercq. In de slotminuten kwam Geraardsbergen nog dicht bij de winning-goal. Doelman Davy Van Hauwaert had een spectaculaire redding nodig op een doelpoging van Xander Van Der Beck. En een minuutje later ging een omhaal van diezelfde Xander Van Der Beck centimeters over de dwarsligger.
Volgende zondag maakt KSV Geraardsbergen de moeilijke verplaatsing naar Sint-Denijs.

Eendracht Machelen: Van Hauwaert, Gistelinck (85’ Heyde), Van Hastel, D’Almagne, De Smet, Van Hoye (85’ Peers), Vermeulen, Ghyselinck, Hubau, Baele, Vandaele (85’ Verstuyft).

KSV Geraardsbergen: De Clercq, De Bodt, De Vuyst, De Wannemaker, Bosman, Limpens, De Couvreur (76’ Cools), Lackner, Van Der Beck, Van Den Borre, Van Der Linden.
Doelpunten: 7’ Davy Vandaele (1-0); 55’ Jonathan De Couvreur (1-1).

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background