30 okt 2005

Boekel – FC E Moerbeke: 5 – 2

Een zaterdag avondje voetbal tussen twee middenmoters, waarbij E Moerbeke geen beroep kon doen op 3 basisspelers: David Ghijs (geschorst), Jurhen Meys en Eric Van Den Houten (beiden geblesseerd).

Toen iedereen nog een beetje aan het zoeken was naar zijn juiste plaats stond het plots al 1-0 voor Boekel, Christophe De Meyer trok op avontuur door de Moerbeekse defensie en verraste doelman Clint Eggermont met een draaibal tegen de netten te plaatsen. 2 min later was er een knappe redding van thuisdoelman Koen Cossijns nodig wanneer Glenn Panis voorzet op het hoofd van John Lambert die zijn kans gaat en vol naar doel kopt. In de 13de minuut mocht De Meyer opnieuw door de Moerbeekse defensie wandelen en met een prachtschot de 2-0 op het bord zetten. Het liep helemaal stroef in de verdediging van de bezoekers en zo kon De Meyer 6 min later terug alleen naar het bezoekende doel trekken maar deze keer besloot hij echter hoog over. In de 23ste min een nieuwe voorzet van Panis naar Jurgen Van Der Mijnsbrugge maar die besloot voorlangs.

In de 25ste min kwam de thuisploeg terug opzetten met een voorzet van Stefan Pede op het hoofd van Olivier Herman die hem tegen de netten kopt en zo werd het 3-0. In de 28ste min zag men uiteindelijk nog eens een goed samenspel bij de bezoekers wanneer Rien Van der Braght teruglegt op John Lambert die de aansluitingstreffer tegen de netten tikt, en een lichtje in de duisternis brengt. Op het half uur was er een goede redding van bezoekende doelman Eggermont nodig op de knal van Pieter Jan Van Caeneghem. Maar 6 min later kon De Meyer terug alleen op het bezoekende doel afgaan en knalde de 4-1 tegen de netten. Boekel drukte het gaspedaal nu volledig in en 2 min later kopte alweer De Meyer de 5-1 tegen de netten. Eindelijk brak de rust aan en kon Moerbeke zich even gaan bezinnen.

Moerbeke kwam duidelijk met ander intenties uit de kleedkamer waar het bij Boekel, gezien de score, niet echt meer hoefde. Amper 4 min ver in de 2de wedstrijdhelft knalde Van Der Mijnsbrugge op de deklat en nog eens 2 min later besloot Van Der Braght op de thuisdoelman Cossijns. Het is dan even wachten tot bijna op het uur wanneer Lambert voorzet naar Didier Janssens maar die zag zijn bal net over het thuisdoel verdwijnen. Moerbeke duidelijk genoeg kansen maar niet voldoende afgewerkt. In de 71ste min kon Panis dan toch de weg naar goal vinden en de 5-2 aantekenen.
Bij de ingang van het laatste kwart was het nog eens Boekel dat kwam opzetten maar De Meyer besloot deze keer in het zijnet. In de 80ste min schoot Janssens nog maar eens op de deklat. 6 min voor het einde moesten de gastheren met 10 verder na een rode kaart voor Pascal Van De Velde. Moerbeke kon, ook gezien de geringe resterende tijd, niet meer van de nummerieke meerderheid profiteren en er was alleen nog 5 min voor affluiten een schot van Tom Van Gansbeke te noteren dat nog maar eens op de deklat strande.

Verder lezen

MIG