26 sep 2010

Wedstrijdverslag Zottegem – Wezen-Vrienden

In de tweede landelijke stond zaterdag de derby tussen Helios Zottegem en de Geraardsbergse Wezen-Vrienden op de kalender.

Helios begon aan de wedstrijd met M. Troubleyn, De Smet, De Lange, Benoot en Batjoens. Bij de Wezen gingen Kristof Callebaut, Koen Romeyns, Bart De Keyser, Stefaan De Kesel en Peter Van Heule van start.
In het eerste quarter bleek het al dat het duel tussen Helios en Wezen-Vrienden een spannende match zou worden. Nadat Peter Van Heule, Bart De Keyser en Koen Romeyns scoorden voor de bezoekers, en De Smet, Batjoens en Mathieu Troubleyn voor de punten zorgden bij de thuisploeg werd het eerste quarter afgesloten bij 14-15.
Met driepunters van Bart De Keyser en Peter Van Heule (2x) konden de Wezen in het tweede quarter voorsprong nemen: 20-26. Helios reageerde met twee driepunters van Colpaert, en met de steun van De Lange, de broertjes Troubleyn en De Smet konden de thuisspelers de achterstand overbruggen: 30-30.
In het derde quarter kon de Oudenbergploeg terug uitlopen met o.m. driepunters van Peter Van Heule en Kristof Callebaut (2x): 35-43. Bart De Keyser, Bram Denie, Stefaan De Kesel en Koen Romeyns konden de voorsprong verder opbouwen tot elf punten: 43-54. Bij Zottegem kon De Smet de schade nog enigszins beperken tot 48-54.
Met o.m. een afstandshot van Bart De Keyser en korven van Stefaan De Kesel en Bram Denie konden de Geraardsbergenaars hun voorsprong opdrijven tot dertien punten: 52-65. Helios scoorde nog via Mathieu Troubleyn, Colpaert en De Smet, maar konden niet meer beletten dat de Wezen-Vrienden hun eerste seizoenszege boekten. Eindstand: 57-68.
Volgende zaterdag spelen de Wezen-Vrienden in De Kriebel, om 20u15, tegen Nieuw Brabo Antwerpen. Coach Alain Dhulst zal echter terug moeten sleutelen aan zijn team, want Peter Van Heule (terug gekwetst) en Stefaan De Kesel (buitenland) zijn niet beschikbaar. Hopelijk kan hij terug beroep doen op Eric Hoefman en Jonathan Huwé.

Helios Zottegem: De Smet (16 punten); Troubleyn M. en Colpaert (elk 10 punten); Batjoens (9 punten); De Lange (6 punten); Durnez (4 punten); F. Troubleyn (2 punten).

Wezen-Vrienden: Bart De Keyser (20 punten); Peter Van Heule (17 punten); Kristof Callebaut (9 punten); Bram Denie (8 punten); Koen Romeyns (7 punten); Ken Galle (4 punten); Stefaan De Kesel (3 punten).

Andere uitslagen:
Helios Zottegem B – Wezen-Vrienden B: 82-63
Wezen-Vrienden C – BBC WS Sint-Amandsberg: 102-38
Cadetten WV – BBC Melle Vogelhoek: 77-56
BBC Jeugd Gentson B – Benjamins WV A: 37-69
Benjamins WV B – Haantjes Oudenaarde B: 103-19

Thuiswedstrijden voor zaterdag 2 oktober:
09u15: Benjamins WV A – BBC Lokeren
11u00: Pupillen WV – Lede
14u30: Miniemen WV – Helios Zottegem
16u15: Dames WV – BBC Kluisbergen
18u15: Wezen-Vrienden B – BBC Lokeren
20u15: Wezen-Vrienden A – Nieuw Brabo Antwerpen

 

 


Meer streeknieuws
uit Zottegem hoor je ook elke dag op radio MIG in Zottegem via fm 105.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background