1 nov 2006

Wedstrijdverslag Zingem – KSV Geraardsbergen (BV O-Vl)

SK Zingem – KSV Geraardsbergen: 0 – 5

In de 1/8ste finale’s van de Beker van Oost-Vlaanderen moest KSV Geraardsbergen op bezoek bij reeksgenoot SK Zingem.
In de zevende minuut moest thuisdoelman Jelle Van Overmeiren een doelpoging van Kerim Farjallah stoppen. Na een assist van Andy Peleman, besloot Danny Lorge naast. Even later kon Nico Broodcoorens de bal doorspelen naar Andy Peleman, maar Van Overmeiren kon redden. Een minuutje later moest de Zingem-doelman ook nog een schot van Sow Mamadou stoppen. Op voorzet van Sow Mamadou, besloot Kerim Farjallah nog naast het thuisdoel.
Zingem voetbalde goed mee, en kon rond het halfuur ook enkele kansen afdwingen. Nadat KSV-doelman Kurt Carlier een schot van Fabian Martens had gestopt, ging nog een doelpoging van Dieter Ronsse centimeters naast. Op voorzet van Davy Dubelloy kopte Dieter Ronsse nog eens naast.
In de 35ste minuut kwamen de bezoekers op voorsprong. Op een vrijschop van Kevin De Wannemaeker kon Danny Lorge scoren: 0-1.
De thuisploeg kwam nog even dreigen via Bert De Bleeker, maar zijn poging ging naast.
In het begin van de tweede helft besloot Dieter Ronsse naast het Geraardsbergse doel. Een minuut later moest thuisdoelman Jelle Van Overmeiren redden op een schot van Danny Lorge. Op het kwartier kon Pieter Verleysen voorzetten, maar de SK-doelman had terug een goeie redding in huis op de poging van Christophe Neirinckx. Aan de overkant verdween een doelpoging van Bert De Bleeker over het Geraardsbergse doel, en doelman Kurt Carlier moest ook nog een schot van Davy Dubelloy stoppen.


Pieter-Jan Van Laethem

Met nog een goed kwartier te spelen scoorde de ingevallen Pieter-Jan Van Laethem met een prachtige omhaal: 0-2.
Enkele minuten later werd Andy Peleman in het strafschopgebied neergehaald door Stijn De Keyser. Andy Peleman trapte de penalty zelf, maar een uitstekende keeper Jelle Van Overmeiren kon terug redden. Even later moest hij nogmaals zijn kunnen tonen op een doelpoging van Danny Lorge. Na handspel van Davy Dubelloy ging de bal terug op de stip. Kapitein Wouter Eloot trapte de strafschop binnen: 0-3.
In de slotminuten konden de Geraardsbergenaars de score nog opdrijven. Op voorzet van Pieter Verleysen kopte Pieter-Jan Van Laethem de bal tegen de netten: 0-4. Met nog een vijftal minuten te spelen kon Danny Lorge de eindcijfers vastleggen. Na een voorzet van Christophe Neirinckx, omzeilde hij doelman Van Overmeiren en tikte binnen: 0-5.

Doelpunten: 35′ Danny Lorge (0-1); 73′ Pieter-Jan Van Laethem (0-2); 80′ Wouter Eloot (0-3); 83′ Pieter-Jan Van Laethem (0-4); 85′ Danny Lorge (0-5).

In de kwartfinale speelt KSV Geraardsbergen thuis tegen derde provincialer FC Velzeke (de ex-ploeg van spits Danny Lorge). Velzeke won met 1-3 bij Zeveren.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background