23 apr 2007

Wedstrijdverslag Zellik-Galmaarden

Liefst 202 renners tekenden het controleblad voor de start van de jubileumeditie van de wielerklassieker Zellik – Galmaarden. Een wedstrijd met liefst 14 beklimmingen in de Vlaamse Ardennen en het Pajottenland: 2x Muur en Kapelmuur, 2x Onkerzelestraat, 5x Bosberg en 5x Congoberg. Op het palmares van de voorbije jaren staan dan ook grote namen als: Nico Eeckhoudt, Ludo Dierickxsens, Tom Boonen, Johan Vansummeren, Jurgen Vanden Broeck, en Greg Van Avermaet (winnaar 2006).

Na tien kilometer trok een zevental renners in de aanval, maar meer dan 15 seconden bonus kregen ze niet cadeau. Na een twintigtal kilometer werden ze terug bijgehaald door het peloton. De groep bleef niet lang samen, want na 30 kilometer wedstrijd vormde zich terug een kopgroep van 19 renners.

Zij hielden stand tot aan de voet van de Muur, waar Klaas Lodewijck en Niek Van Gestel toch nog met enkele meters voorsprong de top bereikten. Na nog wat schermutselingen bij de eerste beklimming van de Onkerzelestraat, vormde zich op de Bosberg een nieuwe kopgroep. Sven Wielandt en Jonathan Henrion trokken in de aanval, maar nog 14 anderen kregen aansluiting. Daarbij o.m. Kevin Maene, Sep Vanmarcke en Kevin Van Lierde. De zestien hielden stand tot in de eerste plaatselijke ronde.


Bij de derde beklimming van de Bosberg trok Sep Vanmarcke op zijn eentje in de aanval. Achter hem volgde een langgerekt en verbrokkeld peloton met Kevin Maene, Sebastien Delfosse, Kevin Ista, Kevin Van Lierde, Aidis Kruopis, Steven Van Vooren en Gyurov Spas in een eerste achtervolgend groepje. Bij het ingaan van de tweede plaatselijke ronde kwam er kopgroep van 32 renners samen. De rest van het peloton volgde op 30 seconden. Op 40 kilometer van de finish gingen Steven Van Vooren en Bert De Backer aan de haal, maar ook Bj

 

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background