15 jan 2007

Wedstrijdverslag Wilskracht Idegem – E. Moerbeke

Moerbeke stond voor een zeer moeilijke opdracht, op bezoek gaan bij de onbetwiste leider. De studieronde duurde ongeveer een 10-tal minuten want na die 10de min is er een eerste kans voor de thuisploeg maar Davy Van Cauwenberghe besluit echter een half metertje over het bezoekende doel. Dan de bezoekers via een verre ingooi van Didier Janssens die door iedereen gemist wordt en nipt voorlangs buiten gaat.
Het is dan wachten tot in de 22ste min, een voorzet van Jurgen De Leeuw wordt door D Van Cauwenberghe te zwak op doel getrapt en doelman C Eggermont kan moeiteloos plukken. Amper één min later komt Jan Goossens plots onverwacht in balbezit binnen de 16 m, hij is echter te verrast en besluit inderhaast naast het bezoekende doel.
Net voor het half uur een vrije trap van Koen Van Den Houten komt bij John Lambert die uit de draai schiet in de hoek maar de bal alsnog gepakt ziet door een erg attente thuisdoelman Sam Walraevens.10 min voor de rust nog eens de bezoekers maar de jonge Peter Lackner schiet net naast. 2 min later komt de uitvallende bal bij D Janssens die op doel trapt maar zijn schot ziet buiten gaan via een Idegems verdedigend been. We zijn dan 2 min voor de rust wanneer D Van Cauwenberghe een vrije schietkans krijgt maar te zwak afdrukt om de bezoekende doelman te verontrusten en op slag van rust een snel genomen vrije trap van de thuisploeg brengt de bal tot bij J Goossens die teruglegt in de kleine rechthoek op Kristof Parmentier die er echter nog in slaagt van dichtbij de bal hoog over te trappen.

Het eerste gevaar na de rust komt er, in de 58ste min, van J Goossens die echter hoog over besluit. 62ste min dan een dubbelpas van J Lambert naar N Matthijs maar die legt te scherp terug en de thuisdoelman kan onderscheppen.
In de 70ste min moet doelman Eggermont attent reageren op een kopbal van J Goossens. Dan is er een heel mooie uitgespeelde kans voor de bezoekers in de 76ste min wanneer de ingevallen Sanon Daouda kan terugleggen, bij de eerste paal op J Lambert maar de bal net naast buiten gaat. Idegem drukt het gaspedaal nog wat dieper in maar slaagt er niet in echt gevaarlijk te zijn en zo komen de beste kansen er nog voor de bezoekers op counter.
5 min voor het einde van de wedstrijd dient doelman Walraevens het schot van J Lambert in twee keer te stoppen.
Amper 30 seconden later kan Nico De Bruyn scherp voorzetten maar de inschuivende N Matthijs komt net 5 cm te kort om zijn voet tegen de bal te zetten en de winning goal te kunnen scoren. Nog in blessuretijd wordt N Matthijs alleen op het thuisdoel afgestuurd maar besluit onder druk van 2 Idegemse verdedigers een half metertje naast het doel.

Bij Moerbeke werd het puntje uit deze derby gevierd als een overwinning en ik denk dat ze bij Idegem ook wel een kaarsje zullen doen branden dat ze een puntje uit de brand hebben kunnen slepen.

Eindstand = beginstand 0-0

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background