24 okt 2009

Wedstrijdverslag Wielsbeke – Geraardsbergen United

Geraardsbergen United heeft de topper tegen Wielsbeke gewonnen met 7-8. De ploeg blijft daardoor leider in de 3e nationale B van het minivoetbal.

Geraardsbergen moest naar Wielsbeke dat in de stand op 1 punt volgde, maar één wedstrijd minder gespeeld had.
Het was Wielsbeke dat onmiddellijk begon met snel tempo en zo de score kon openen. Geraardsbergen mocht op strafschop gelijk maken zodat de eerste periode eindigde op een 1-1 stand.

In de tweede periode kwam Wielsbeke opnieuw op voorsprong maar Geraardsbergen kon alweer gelijkstellen. Toch kon Wielsbeke nog gaan rusten met een 3-2 voorsprong na onoplettendheid in de verdediging.

In de derde periode kon Wielsbeke uitlopen na balverlies en schepcorner maar Geraardsbergen slaagde er toch in om ook twee maal te scoren en zo de derde periode af te sluiten met een 5-4 achterstand.

In het begin van de vierde periode kon Wielsbeke hun corner benutten en kwam zo op een 6-4 voorsprong. Wat Geraardsbergen al een periode eerder hoopte gebeurde in de vierde periode. Wielsbeke kon dit tempo niet volhouden en Geraardsbergen kwam terug in de wedstrijd op karakter en lukte de aansluitingstreffer (6-5). Plotseling lukte alles bij Geraardsbergen en Wielsbeke plooide zich terug. Dit leverde een nieuwe strafschop op en zo kwam de stand in evenwicht( 6-6). Bij Wielsbeke kookte de potjes over en het kreeg een resem protestcorners en gele kaarten tegen. Hierdoor klom Geraardsbergen op voorsprong na een cornerbal. Onmiddellijk daarop werd balverlies door de thuisploeg afgestraft en werd de stand 6-8. In de slotseconden lukte Wielsbeke nog de 7-8 eindstand.

Het is duidelijk dat Wielsbeke over de ganse wedstrijd de betere ploeg was, maar dat hun gebrek aan discipline (een ganse wedstrijd protesteren tegen de ref) hen nog punten zal kunnen kosten. Geraardsbergen doet een uitstekende zaak en maakt zich op voor de topper van vrijdag 30 oktober om 22 uur in de Veldmuis tegen Puskas Ardooie, dat tweede staat op één punt van Geraardsbergen.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background