4 feb 2009

Wedstrijdverslag Wezen-Vrienden – Zottegem

Miniemen: Wezen-Vrienden – Helios Zottegem 94-34

Na hun gelijkspel op verplaatsing bij het tweede geklasseerde Olympia Denderleeuw blijven de Geraardsbergse miniemen op koers om de kampioenstitel binnen te halen. Ook voor de derby tegen Helios Zottegem waren de jongens van coach Patrick Vandervoort zeer gemotiveerd.
De Wezen begonnen met Caouch, Ronse, Dries en Bart Vandervoort en Sven Collyns. Bij Zottegem mochten Steenbergen, De Mulder, Claeys, D’Haese en Trenoye aan de match beginnen.
In de beginfase was echter geen sprake van een match. Met o.m. driepunters van Caouch en Bart Vandervoort, en korven van o.a. Ronse, Sven en Robin Collyns, Dries Vandervoort en Holvoet liepen de Wezen-Vrienden na 6 minuten spelen liefst 24-0 uit. Uiteindelijk werd het eerste quarter afgesloten met een verschil van 25 punten: 31-6.
Ook in het tweede quarter konden de Geraardsbergenaars hun voorsprong verder opdrijven. Ronse zorgde met een driepunter voor 37-8. Bij Helios reageerde Van Den Berge met een geslaagde afstandshot: 39-12. Met korven van Robin en Sven Collyns, Caouch, Bart Vandervoort en Van Trimpont ging men rusten bij een 51-18 stand.
Ook na de rust gingen de Wezen op hun elan door. Met o.m. twee driepunters van Dries Vandervoort werd de kloof verder uitgediept tot 76-20. In de beginfase van het derde quarter was het enkel Claeys die voor Zottegem kon scoren. In de slotminuten konden De Mulder, D’Haese en De Graeve het verschil nog enigszins beperken tot 52 punten: 78-26.
In de laatste tien minuten controleerden de Geraardsbergse miniemen de wedstrijd. Uiteindelijk werd de partij afgefloten bij een 94-34 stand.
De Wezen-Vrienden blijven in de rangschikking ongeslagen aan de leiding staan.

Wezen-Vrienden: Bart Vandervoort (18 punten); Caouch (15 punten); Dries Vandervoort (13 punten); Robin Collyns (11 punten); Sven Collyns (10 punten); Ronse (7 punten); Holvoet en Batselier (elk 6 punten); Van Trimpont (4 punten); Janssens en Rateau (2 punten).

Helios: Claeys (10 punten); De Mulder (9 punten); De Graeve (5 punten); D’Haese (4 punten); Trenoye en Van Den Berge (elk 3 punten).

Andere jeugduitslagen:
Cadetten WV – Okapi Aalstar: 60-59
Pupillen WV – Helios Zottegem: 90-69
Microben WV – Okapi Aalstar: 10-6

 


Meer streeknieuws
uit Zottegem hoor je ook elke dag op radio MIG in Zottegem via fm 105.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background