24 aug 2009

Wedstrijdverslag Wezen-Vrienden – United Ninove

Beker van Vlaanderen: Wezen-Vrienden – United Ninove 67-63


Koen Romeyns

Zaterdagavond stond het burenduel tussen de Geraardsbergse Wezen-Vrienden (1ste Provinciale) en BBC United Ninove (2de Landelijke) op de kalender van de Beker van Vlaanderen. Voor aanvang van de wedstrijd werd kersverse papa Koen Romeyns door zijn ploegmaten in de bloemetjes gezet.

De Wezen-Vrienden, die een voorgift van 5 punten kregen, gingen van start met Jeffrey Antheunis, Kristof Callebaut, stefaan De Kesel, Gorik Cooreman en Frank Vanderkimpen. Bij Ninove mochten Verhulst, benoot, Hysselinck, Tis en van Mol aan de match beginnen.
Met een driepunter van Kristof Callebaut, en korven van Gorik Cooreman, Frank Vanderkimpen, Koen Romeyns en Andrija Soldo slaagden de Wezen erin om tot 16-9 uit te lopen. In de slotminuut werd meermaals balverlies echter afgestraft door Verhulst en Tis, zodat het eerste quarter werd afgesloten bij 16-16.

In het tweede quarter toonden de bezoekers zich een maatje te sterk. Met twee geslaagde afstandshots van Drossart, en korven van Van Mol, Tis, Uytterhaegen, Hysselinck en De Keyser zorgden ze voor een bonus van 12 punten: 20-32. Net voor de rust konden Koen Romeyns, Frank Vanderkimpen en Ken Galle de schade nog beperken. Ruststand: 31-39.
Met korven van Van Mol en De Keyser en een driepunter van Verhulst kon Ninove in het derde quarter zijn voorsprong terug opdrijven tot 14 punten: 36-50. Met een tussentijdse 12-0 brachten Kristof Callebaut, Koen Romeyns, Bart Van Gompel en Steven Vandingelen hun team terug tot 48-50. De bezoekers reageerden echter via Benoot, Van Mol en Tis zodat ze de laatste 10 minuten toch konden aanvangen met een voorsprong van 7 punten: 48-55.

In het vierde quarter slaagden de Wezen-Vrienden erin om hun achterstand weg te werken. Met o.m. driepunters van Koen Romeyns en Kristof Callebaut nam de thuisploeg zelfs een puntje voorsprong: 60-59. Bij United Ninove moest Hysselinck met vijf fouten naar de kant, en in een spannend slot konden Kristof Callebaut, Koen Romeyns en Frank Vanderkimpen de klus klaren. Eindstand: 67-63.

Wezen-Vrienden: Callebaut, Romeyns en Vanderkimpen (elk 15 punten), Vandingelen (5 punten), Galle en Cooreman (elk 3 punten), Van Gompel, Soldo en De Kesel (elk 2 punten).

United Ninove: De Keyser (15 punten), Tis (14 punten), Verhulst (10 punten), Van Mol (9 punten), Drossart (6 punten), Hysselinck en Uytterhaegen (elk 4 punten), Benoot (1 punt).

Uitslagen Beker van Oost-Vlaanderen:
Dames WV – BBC Gavere: 60-39
Wezen-Vrienden B – Feniks Gent: 75-58

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background