26 nov 2008

Wedstrijdverslag Wezen-Vrienden – The Tower Aalst

Wezen-Vrienden – The Tower Aalst: 58-56

De wedstrijd tussen de Geraardsbergse Wezen-Vrienden en The Tower Aalst was vorig weekend de topaffiche in de eerste provinciale. De thuisploeg kon voor deze belangrijke match geen beroep doen op coach Ingrid Claessens. Haar taak werd overgenomen door Steve Vandingelen en Patrick Gaytant. De Wezen gingen van start met Andria Soldo, Stefaan De Kesel, Koen Romeyns, Kristof Callebaut en Ken Galle. Bij de bezoekers mochten Van Der Stockt, Boucquet, Vergalle, De Saedeleer en Verhulst aan de match beginnen.

Reeds in het begin van de match werd er bij beide ploegen nogal verdedigend gespeeld. Na vijf minuten noteerden we slechts een 6-2 stand. Via Boucquet, Verhulst en De Saedeleer kon The Tower zijn achterstand wegwerken tot 6-7, maar met korven van Koen Romeyns en Kristof Callebaut en een driepunter van Kurt Van Herreweghe kwamen de Wezen-Vrienden terug aan de leiding: 13-7. Verhulst en Vergalle brachten de Aalstenaars nog terug tot 13-12, maar Ken Galle zorgde op het einde van het eerste quarter voor een bonus van drie punten in het voordeel van de thuisploeg: 15-12.

In het begin van het tweede quarter bracht Verhulst de bezoekers terug op gelijke hoogte: 15-15. In een gelijkopgaande partij moest thuisspeler Kristof Callebaut echter een paar minuten voor de rust gekwetst naar de kant. De Geraardsbergsenaars konden de eerste helft toch nog positief afsluiten: 25-24.
De tweede helft begon met een driepunter van Boucquet, en met de steun van Verhulst en Van Holsbeeck kwamen de bezoekers acht punten voor: 26-34. Via een driepunter van Stefaan De Keselen korven van Jeffrey Antheunis, Koen Romeyns en Andria Soldo konden de Wezen halverwege het derde quarter terug aansluiten: 35-36. Met driepunters van Koen Romeyns en Jeffrey Antheunis, en korven van Stefaan De Kesel en Steven Vandingelen konden de Wezen toch nog met voorsprong aan het laatste quarter beginnen: 48-44.

In een spannende eindfase kwam Aalst, met o.m. een driepunter van Boucquet terug op gelijke hoogte: 50-50. Beide ploegen gaven elkaar geen duimbreed toe en dachten vooral aan verdedigen. Met nog twee minuten te spelen kon de match nog alle kanten uit: 54-54. Het was uiteindelijk Stefaan De Kesel die in de slotminuut de eindcijfers in deze bloedstollende partij kon vastleggen: 58-56.
Door deze nipte overwinning staan de Wezen-Vrienden terug op de tweede plaats in de klassering.

Wezen-Vrienden: Andria Soldo (13 punten); Stefaan De Kesel en Koen Romeyns (elk 11 punten); Steven Vandingelen (7 punten); Kristof Callebaut (6 punten); Jeffrey Antheunis (5 punten); Kurt Van Herreweghe (3 punten); Ken Galle (2 punten).

The Tower: Verhulst en Boucquet (elk 21 punten); Van Holsbeeck(5 punten); De Saedeleer (4 punten); Rasschaert en Vergalle (elk 2 punten); Van Der Stockt (1 punt).

Andere uitslagen:
Wezen-Vrienden B – Lokeren: 67-60
Zele – Wezen-Vrienden C: 92-95
Dames WV – Kluisbergen: 34-101
Maldegem – Juniores WV: 52-88
Cadetten WV – Falco Gent: 100-36
Miniemen WV – Falco Gent: 99-28
Pupillen WV – Destelbergen: 89-61
Microben WV – Meetjesland Eeklo: 12-4

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background