19 sep 2010

Wedstrijdverslag Wezen-vrienden – Sijsele Basket

Voor de eerste thuismatch in de competitie had coach Alain Dhulst slechts zeven spelers ter beschikking.

 

Frank Vanderkimpen, Eric Hoefman, Jeroen Tuypens en Jonathan Huwé bleven aan de kant met kwetsuren, en Bram Denie verbleef in het buitenland.

De Wezen begonnen aan de match met Koen Romeyns, Bart De Keyser, Kristof Callebaut, Stefaan De Kesel en Peter Van Heule. Sijsele ging van start met Bram Verborgt, David Vinck, Nikolaas Van Doninck, Jan Vermeersch en Alex De Meulenaere.

Met o.m. driepunters van Koen Romeyns en Kristof Callebaut slaagden de Wezen-Vrienden er in om voorsprong te nemen: 18-11. De bezoekers konden echter de achterstand wegwerken, en via Nils De Vreker, Nils Van Hassel en Ruben De Pourcq konden ze zelfs het eerste quarter afsluiten met voorsprong: 25-28.

Met o.m. afstandshots van Ruben De Pourcq konden de West-Vlamingen zelfs een bonus opbouwen van tien punten: 29-39. Het tweede quarter werd spectaculair afgesloten toen Koen Romeyns van aan de overkant van het terrein, dwars door de steunbalken heen, een driepunter binnenknalde: 36-45.

Via Bart De Keyser en Kristof Callebaut slaagde de thuisploeg er na de rust in om tot op vijf punten te naderen: 44-49. de bezoekers reageerden echter met korven van Nils De Vreker, Ruben De Pourcq en Nils Van Hassel. En Ruben De Pourcq gooide in de slotfase nog een driepunter binnen: 49-62.

In het vierde quarter konden de Wezen de kloof niet meer dichten, en verloren bovendien ook nog Stefaan De Kesel en Bart De Keyser met vijf fouten. Eindstand: 75-87.

Volgende zaterdag moeten de Wezen op zoek naar hun eerste overwinning in de derby bij Helios Zottegem.

 

Wezen-Vrienden: Koen Romeyns (21 punten); Kristof Callebaut en Bart De Keyser (elk 17 punten); Bart Van Gompel (11 punten); Peter Van Heule (5 punten); Stefaan De Kesel (4 punten).

 

Sijsele Basket: Nils De Vreker (16 punten); Ruben De Pourcq en Jan Vermeersch (elk 15 punten); Bram Verborgt (13 punten); Nils Van Hassel (11 punten); Nikolaas Van Doninck (9 punten); David Vinck en Alex De Meulenaere (elk 4 punten).

 

Andere uitslagen van zaterdag 18 september:

Wezen-Vrienden B – Glory Boys Temse: 63-83

Zele BBC B – Wezen-Vrienden C: 62-77

Dames WV – Zele BBC: 73-66

Miniemen WV – BBC Gembas Knesselare: 73-71

Pupillen WV – BBC Gembas Knesselare: 72-56

Benjamins WV A – Fireballs Oudenaarde: 64-38

 

Thuiswedstrijden op zaterdag 25 september:

09u15: Microben WV – Haantjes Oudenaarde

11u00: Benjamins WV B – Haantjes Oudenaarde B

16u45: Cadetten WV – BBC Melle Vogelhoek

18u45: Wezen-Vrienden C – BBC WS Sint-Amandsberg

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background