22 aug 2010

Wedstrijdverslag Wezen-Vrienden – Roeselare

Na winst tegen de Sint-Niklase Condors moesten de Geraardsbergse Wezen-Vrienden hun tweede opdracht in de Beker van Vlaanderen thuis afwerken tegen reeksgenoot Wytewa Roeselare.
De Wezen gingen van start met Kristof Callebaut, Stefaan De Kesel, Bram Denie, Bart De Keyser en Peter Van Heule. De bezoekers begonnen aan de wedstrijd met Anthony Denoyelle, Bert Claeys, Jochen Ghequire, Han Folens en Dieter D’Hooge.
De Wezen begonnen sterk met korven van Kristof Callebaut en Bram Denie, maar Han Folens reageerde met een driepunter: 4-3. In een gelijkopgaand eerste quarter kon Roeselare in de eindfase toch nog via Dieter D’Hooge en Anthony Denoyelle een kleine voorsprong afdwingen: 17-19.
Nadat Ken Galle in het begin van het tweede quarter kon gelijkmaken, waren het Stefaan De Kesel, Bart De Keyser en Koen Romeyns (met o.m. een driepunter) die ervoor zorgden dat de Wezen-Vrienden konden gaan rusten met een bonus van zes punten: 33-27.
In het derde quarter probeerden de West-Vlamingen het verschil weg te werken, maar door hun nogal soms agressieve spelwijze verloren ze Stig Walravens die met vijf fouten naar de kant moest. Bram Denie, Bart De Keyser, Peter Van Heule, Stefaan De Kesel en Kristof Callebaut slaagden erin om de lokale voorsprong te vrijwaren: 46-41.
Dankzij korven van Dieter D’Hooge en Han Folens slaagde Wytewa er toch in om terug langszij te komen: 46-46. Nadat ook Han Folens met vijf fouten naar de kant moest, zorgden Stefaan De Kesel,Bart Van Gompel en Bram Denie terug voor een verschil van vijf punten: 51-46. Via Dieter D’Hooge en Anthony Denoyelle slaagden de bezoekers er in om terug te komen, en in de laatste speelminuut zelfs op voorsprong te komen: 53-56. Via Eric Hoefman konden de Wezen in de slotseconden nog gelijkmaken: 56-56.
In de verlenging bracht Dieter D’Hooge de West-Vlamingen op voorsprong: 56-58. De Wezen reageerden met een vrijworp van Bart De Keyser en een driepunter van Koen Romeyns. Bij Roeselare werd ook Anthony Denoyelle nog uitgesloten met vijf fouten, en kreeg coach Ronny Bayer een technische fout aangesmeerd. Peter Van Heule profiteerde hiervan om van op de vrijworplijn het verschil op te drijven tot vier punten: 62-58. In de eindfase kon de thuisploeg de wedstrijd rustig controleren, en werd deze uiterst spannende match toch terug met winst afgesloten: 65-62.
Volgende zaterdag maken de Wezen-Vrienden de verplaatsing naar Lyra.

Wezen-Vrienden: Bart De Keyser (12 punten); Peter Van Heule en Kristof Callebaut (elk 11 punten); Koen Romeyns (10 punten); Bart Van Gompel (7 punten); Bram Denie (5 punten); Stefaan De Kesel (4 punten); Ken Galle (2 punten).

Wytewa Roeselare: Dieter D’Hooge (20 punten); Anthony Denoyelle (12 punten); Jochen Ghequire en Han Folens (elk 8 punten); Bert Claeys (6 punten); Björn Ghequire (5 punten); Tom Tommens (2 punten); Sigurd Staelens (1 punt).

In de Beker van Oost-Vlaanderen verloor de C-ploeg van The Tower Aalst B met 42-80.
Bij de jeugd wonnen de Geraardsbergse cadetten van Allgro Houtem met 92-40. De pupillen wonnen eveneens tegen Allgro Houtem met 79-41.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background