21 feb 2010

Wedstrijdverslag Wezen-Vrienden – Panter Baasrode

Na de koude douche op Erpe-Mere en de bekereliminatie tegen Kluisbergen moesten de Wezen-Vrienden zich herpakken tegen Panters Baasrode. Wezen-Vrienden – Panters Baasrode werd 86-75.
Coach Alain Dhulst begon de wedstrijd met Frank Vanderkimpen, Kristof Callebaut, Steven Vandingelen, Eric Hoefman en Ken Galle. Bij de bezoekers gingen De Cock, Tieleman, Becque, Wenmaekers en Kennis van start.
Met o.m. een driepunter van De Cock gingen de bezoekers best van start: 2-5. De thuisploeg moest in het eerste quarter steeds achtervolgen, alhoewel de maximum voorsprong van de bezoekers slechts 5 punten bedroeg: 14-19. Met een driepunter van Frank Vanderkimpen kwamen de Wezen uiteindelijk op gelijke hoogte, en in de slotminuut zorgden Bart Van Gompel, Frank Vanderkimpen en Gorik Cooreman toch nog voor een lokale bonus: 25-21.
Met korven van Stefaan De Kesel, Gorik Cooreman en Bart Van Gompel slaagden de Wezen-Vrienden erin om hun voorsprong verder op te drijven tot 9 punten: 33-24. De bezoekers vochten echter terug met o.m. een driepunter van De Cock, maar met o.a. een geslaagde afstandshot van Kristof Callebaut, en de steun van Bart Van Gompel, Steven Vandingelen, Eric Hoefman en Stefaan De Kesel kon de thuisploeg toch gaan rusten met een bonus van 13 punten: 51-38.
Met drie driepunters van Kristof Callebaut en korven van Stefaan De Kesel, Frank Vanderkimpen, Gorik Cooreman en Steven Vandingelen liepen de Wezen in het derde quarter uit tot 20 punten: 75-55. Sommige lokale supporters gingen al dromen van een 100 punten score.
In het vierde quarter dreven Bart Van Gompel en de heroptredende Koen Romeyns (met een driepunter) het verschil zelfs op tot 25 punten: 80-55. Bij de thuisploeg ging men wat gas terugnemen, en met o.a. driepunters van De Cock, Brouckaert en Becque (2x) slaagden de Panters er toch nog in om het verschil te beperken tot 11 punten: 86-75.
Met moeilijke uitwedstrijden op Kluisbergen (zaterdag) en Hansbeke (zondag) staan de Geraardsbergse Wezen-Vrienden voor een belangrijk weekend. Met zicht op de play-offs zou toch zeker één van beide partijen moeten gewonnen worden.


Kristof Callebaut

Wezen-Vrienden: Kristof Callebaut (18 punten), Frank Vanderkimpen (16 punten), Bart Van Gompel (15 punten), Stefaan De Kesel (10 punten), Gorik Cooreman (7 punten), Steven Vandingelen (6 punten), Eric Hoefman (5 punten), Ken Galle (4 punten), Koen Romeyns (3 punten), Jonathan Huwé (2 punten).

Panters Baasrode: Becque en Kennis (elk 14 punten), De Cock (9 punten), Wenmaekers (7 punten), De Maeyer (6 punten), Brouckaert en Tieleman (elk 5 punten), Moortgat en De Smet (elk 4 punten), De Keersmaeker en Van Caer (elk 3 punten), Beeckman (1 punt).

Andere uitslagen:
Wezen-Vrienden B – Hotshots Melle: 69-63
Junioren WV – BBC Latem-De Pinte: 51-40
Miniemen WV – BBCHamme: 81-85
Microben WV – BBC Eksaarde: 12-4

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background