8 mrt 2009

Wedstrijdverslag Wezen-Vrienden – Olympia Denderleeuw

Wezen-Vrienden – Olympia Denderleeuw: 70-81

De Wezen-Vrienden kwamen vorige week zwaar gehavend terug uit Melle. Koen Romeyns, Steven Vandingelen en Kurt Van Herreweghe moesten gekwetst naar de kant. Met de komst van leider Olympia Denderleeuw zat coach Alain Dhulst dus met ernstige selectieproblemen. Gelukkig konden Koen Romeyns en Steven Vandingelen enigszins opgelapt worden.
De Wezen begonnen aan de match met Stefaan De Kesel, Kristof Callebaut, Andria Soldo, Jeffrey Antheunis en Steven Vandingelen. Bij de bezoekers gingen Dieter Galle, Matthias Deboeuf, Alain Herckenraedt, Ruben Shobye en Ben Van Mulders van start.
De Geraardsbergenaars begonnen sterk aan de partij. Met driepunters van Andria Soldo en Stefaan De Kesel stond het na amper één minuut 6-2. Met korven van Alain Herckenraedt, Dieter Galle, Matthias Deboeuf, Ben Van Mulders, en een driepunter van Ruben Shobye konden de leiders echter orde op zaken stellen: 8-12. De bij de thuisploeg ingevallen Koen Romeyns zorgde met twee driepunters op rij terug voor evenwicht: 14-14. In de slotminuten konden o.m. Ben Van Mulders en Alain Herckenraedt toch nog voor het verschil zorgen: 14-26.
In het tweede quarter zorgde de Oudenbergploeg voor een stunt. Met een tussentijdse 20-2 werd Denderleeuw gewoonweg weggespeeld. Kristof Callebaut, Steven Vandingelen en Koen Romeyns namen elk een driepunter voor hun rekening. De achterstand werd omgebogen naar een bonus van 6 punten: 34-28. Met een afstandshot van Alain Herckenraedt en korven van Matthias Deboeuf en Lars Van Der Meersche konden de bezoekers de schade bij de rust toch nog beperken: 38-37.
Na de rust waren het de leiders die een sterke start namen. O.m. Matthias Deboeuf en Ben Van Mulders zorgden voor een kloof van 11 punten: 45-54. Jeffrey Antheunis kon nog milderen tot 47-56.
Met o.a. korven van Alain Herckenraedt, David Devilaar en Lars Van Der Meersche, en geslaagde afstandshots van Ruben Shobye en Dieter Galle werd de bezoekende voorsprong opgedreven tot 18 punten: 55-73. Andria Soldo, Kristof Callebaut, Steven Vandingelen, Koen Romeyns en Ken Galle konden nog tegenscoren, maar dichter dan een verschil van 11 punten kwam men niet meer. Eindstand: 70-81.

Wezen-Vrienden: Kristof Callebaut (20 punten); Koen Romeyns en Steven Vandingelen (elk 15 punten); Andria Soldo (7 punten); Jeffrey Antheunis en Stefaan De Kesel (elk 5 punten); Ken Galle (4 punten).

Olympia Denderleeuw: Ruben Shobye (20 punten); Ben Van Mulders (19 punten); Matthias Deboeuf (16 punten); Alain Herckenraedt (11 punten); Lars Van Der Meersche ( 6 punten); Dieter Galle (5 punten); David Devilaar (4 punten).

Volgende zaterdag staat voor de Geraardsbergse A-ploeg, met de verplaatsing naar The Tower Aalst, terug een zware opdracht op de kalender.

Andere uitslagen:
Wezen-Vrienden B – Jeugd Gentson B: 47-57
Dames WV – Zele: 27-74
Microben WV – Lede: 6-10
Pupillen WV – Sgolba Aalter: 58-84
Cadetten WV – Bobcat Laarne: 89-52
Miniemen WV – Black Bears Gent: 85-43

Met nog vier wedstrijden te spelen staan de Geraardsbergse miniemen nog steeds ongeslagen aan de leiding in de competitie.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background