22 dec 2008

Wedstrijdverslag Wezen-Vrienden- Okapi Aalstar

Basketbal Miniemen: Wezen-Vrienden – Okapi Aalstar: 70-55

De miniemen van basketbalclub Wezen-Vrienden doen het uitstekend in de competitie. Tijdens de heenronde wonnen ze al hun wedstrijden. Zaterdagmiddag stond de laatste matchvoor de winterstop op het programma, en dit uitgerekend tegen het tweede geklasseerde Okapi Aalstar. De jongens van coach Patrick Vandervoort hoopten om hun zegereeks ook tegen rechtstreeks concurrent Okapi te kunnen verderzetten.
De Geraardsbergenaars gingen van start met Sven en Robin Collyns, Achmed Chaouch en Dries en Bart Vandervoort. Bij de Aalstenaars mochten Philips, Vandenabeele, De Munter, De Moor en Meskens aan de match beginnen.
In de eerste minuten scoorden beide ploegen om beurt, maar na een drietal minuten kon Chaouch met een geslaagde afstandshot toch voor enig verschil zorgen: 10-6. Bij Okapi was het vooral Philips die er voor zorgde dat het verschil niet te groot werd. Met korven van Sven Collyns, Achmed Chaouch en Bart Vandervoort kon de Oudenbergploeg toch een bonus van 9 punten opbouwen: 20-11. Via De Moor en Vandenabeele slaagden de bezoekers er toch nog in om terug te komen tot op 7 punten: 23-16.
In het tweede quarter bleef het verschil tussen beide ploegen stabiel tot op een tweetal minuten van de rust. De Moor sccoorde een driepunter en met de steun van o.m. Philips kon Okapi de achterstand bij de rust beperken tot 4 punten: 32-28.
Onmiddellijk na de rust bracht Luyten de bezoekers terug tot 32-30. Achmed Chaouch reageerde met een driepunter, en met korven van Sven Collyns, Bart Vandervoort en Willem Van Trimpont zorgden de Wezen terug voor een bonus van 9 punten: 41-32. Bij de bezoekers scoorde Meskens twee driepunters op rij, maar dankzij o.m. een geslaagde afstandshot van Bart Vandervoort bleef het verschil op het einde van het derde quarter toch 7 punten: 48-41.
Via een driepunter van Dries Vandervoort en korven van Willem Van Trimpont en Achmed Chaouch konden de Wezen-Vrienden de voorsprong opdrijven tot 12 punten: 55-43. Okapi probeerde nog te reageren via Vandenabeele en Van De Maele, maar het waren Achmed Chaouch, Dries Vandervoort en Robin Collyns die een definitieve kloof sloegen: 64-48. Na korven van Matthias Ronse, Robin Collyns en Jasper Holvoet voor de thuisploeg kon bezoeker Vandenabeele de eindcijfers vastleggen: 70-55. Voor Wezen-Vrienden een verdiende overwinning na een sterke collectieve prestatie.
De Geraardsbergse miniemen blijven, ook na de topper tegen Okapi Aalstar, ongeslagen aan de leiding staan in de klassering. Op zaterdag 3 januari wordt er tegen Jeugd Gentson gespeeld in de volgende ronde van de Beker van Oost-Vlaanderen.

Wezen-Vrienden: Achmed Chaouch (31 punten); Bart Vandervoort (10 punten); Sven Collyns (8 punten); Robin Collyns (6 punten); Dries Vandervoort en Willem Van Trimpont (elk 5 punten); Matthias Ronse (3 punten); Jasper Holvoet (2 punten).

Okapi Aalstar: Vandenabeele (14 punten); Philips (12 punten); Meskens (8 punten); Luyten (6 punten); De Moor (5 punten); De Munter (4 punten); De Meyer en Posse (elk 2 punten); Van De Maele en Matthijs (elk 1 punt).

 

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background