22 nov 2009

Wedstrijdverslag Wezen-Vrienden – Melsele

Wezen-Vrienden – Basics Melsele: 76-67

Na de slechte competitiestart slaagden de Wezen-Vrienden erin om hun laatste confrontaties tegen Kluisbergen, Hansbeke en Gentson te winnen. Ook met de komst van Melsele rekende men bij de Geraardsbergenaars op de drie punten.
De Wezen gingen van start met Jeffrey Antheunis, Frank Vanderkimpen, Kristof Callebaut, Stefaan De Kesel en Steven Vandingenen. De bezoekers begonnen aan de match met T. en C. Koppen, T. en D. Verlodt en Gielis.
De Oudenbergploeg nam een sterke start en via Steven Vandingelen, Frank Vanderkimpen en Stefaan De Kesel kon men onmiddellijk 7-0 uitlopen. Met o.m. een driepunter van Frank Vanderkimpen en de steun van Kristof Callebaut werd de voorsprong halverwege het eerste quarter opgedreven tot 13 punten: 18-5. T. Verlodt en Hofman scoorden nog driepunters voor de bezoekers, maar ook thuisspeler Frank Vanderkimpen gooide zijn tweede afstandshot binnen: 27-15.
Met driepunters van Kristof Callebaut en Frank Vanderkimpen en korven van Koen Romeyns, Stefaan De Kesel, Steven Vandingelen, Bart Van Gompel en Gorik Cooreman konden de Wezen hun voorsprong verder uitbouwen tot 16 punten: 46-30. D. Verlodt kon echter net voor de rust nog milderen tot 46-34.
In het derde quart scoorde Koen Romeyns o.m. twee driepunters en ook Frank Vanderkimpen en Gorik Cooreman deden hun duit in het zakje, waardoor de thuisploeg zijn voorsprong kon opbouwen tot 20 punten: 62-42. Uiteindelijk werd het derde quarter afgesloten met een comfortabele voorsprong voor de Wezen: 66-47.
In het vierde quarter viel de scoremachine van de Geraardsbergenaars echter stil, en met een tussentijdse 3-18 naderde Melsele op drie minuten van het einde tot op 4 punten: 69-65. Meteen het signaal om terug wakker te schieten bij de thuisploeg. Steven Vandingelen en Koen Romeyns zorgden voor een succesvolle afwerking van de aanvallen, en Kristof Callebaut kon uiteindelijk de eindcijfers vastleggen met een afstandshot: 76-67.
Met deze overwinning rukken de Wezen verder op naar de top van de klassering. Volgende zaterdag maken de Geraardsbergenaars de verplaatsing naar Meetjesland Eeklo.

Wezen-Vrienden: Frank Vanderkimpen (20 punten); Koen Romeyns (14 punten); Kristof Callebaut (12 punten); Steven Vandingelen (11 punten); Gorik Cooreman (10 punten); Stefaan De Kesel (7 punten); Bart Van Gompel (2 punten).

Basics Melsele: Gielis (11 punten); D. Verlodt (10 punten); T. Verlodt (9 punten); Verhelst, C. Koppen en Hofman (elk 8 punten); Walraet en Vander Linden (elk 6 punten); Dupont (1 punt).

Andere uitslagen:
Wezen-Vrienden B – Modu Destelbergen B: 72-48
Bavi Gent B – Wezen-Vrienden C: 88-56
Fireballs Oudenaarde – Dames WV: 52-63
Junioren WV – Gembas Knesselare: 124-63
Miniemen WV – Black Bears Gent: 64-55
Pupillen WV – Eksaarde: 74-40
Benjamins WV A- Basics Melsele: 79-30
Microben WV – Sgolba Aalter: 4-12

 
Tags

Verder lezen

Volgende bericht

Fietser aangereden


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background