13 mrt 2010

Wedstrijdverslag Wezen-Vrienden – Melle-Vogelhoek

Sporthal De Kriebel was vrijdagavond tot de nok gevuld voor de slag om de titel in eerste provinciale tussen het plaatselijke Wezen-Vrienden en Melle-Vogelhoek. De supporters van beide partijen waren gewapend met allerhande lawaaimakende attributen. Meer dan een halfuur voor aanvang van de match waren alle zitplaatsen reeds ingenomen, en nog voor de opworp scandeerden de supporters de naam van hun favoriete team. De Kriebel zou meer dan anderhalf uur daveren op zijn grondvesten.
De thuisploeg begon aan de “clash” met stefaan De Kesel, Frank Vanderkimpen, Kristof Callebaut, Koen Romeyns en Ken Galle. Bij de bezoekers gingen Reyntens, Jooris, Van Raepenbosch, Van Hecke en Clemminck van start.
Met korven van Van Hecke en een driepunter van Jooris namen de bezoekers een sterke start, maar met zes punten op rij van Stefaan De Kesel bleven de Wezen aanklampen: 6-7. Dankzij o.m. een afstandshot van Van Raepenbosh en korven van Jooris en Reyntens slaagde Melle erin om halverwege het eerste quarter een voorsprong van 10 punten op te bouwen: 8-18. De thuisploeg was echter niet onder de indruk en met korven van Koen Romeyns, Eric Hoefman en Bart Van Gompel, en driepunters van Kristof Callebaut en Steve Vandingelen kwamen de Wezen terug langszij: 20-20.
In het begin van het tweede quarter bracht Gorik Cooreman de thuisploeg op voorsprong, maar de bezoekers reageerden met een driepunter van De Clercq. In een gelijkopgaand tweede quarter slaagden de bezoekers er uiteindelijk toch in om met o.a. twee driepunters van Van Raepenbosch een bonus van 5 punten op te bouwen: 35-40. Ken Galle, Stefaan De Kesel en Bart Van Gompel brachten de Wezen-Vrienden echter nog voor de rust terug in de running: 40-42.
Onmiddellijk na de rust bracht Frank Vanderkimpen de Oudenbergploeg terug op gelijke hoogte: 42-42. Via Clemminck en Jooris slaagde Melle er terug in om een bonus van 5 punten op te bouwen: 42-47. De thuisploeg reageerde echter met driepunters van Eric Hoefman en Steven Vandingelen: 49-51. In de slotminuten van het derde quarter slaagden de bezoekers er toch nog in om via Van Hecke, Oldbrechts en Cataire een kloof te slaan: 50-59.
De Wezen lieten de moed echter niet zakken, en via Stefaan De Kesel en Eric Hoefman kon men de schade toch nog beperken: 56-59. Na amper één minuut spelen in het vierde quarter moest topscorer Stefaan De Kesel echter naar de kant met vijf fouten. Een kantelmoment waarvan de bezoekers profiteerden om via Van Der Sypt, Reyntens en Van Hecke terug een kloof te slaan: 56-65. Frank Vanderkimpen bracht nog wat hoop met een driepunter, maar de Wezen konden de kloof niet meer dichten. Bij de thuisploeg begonnen de individuele fouten zich op te stapelen, en Melle profiteerde om een definitieve overdreven bonus op te bouwen: 74-90.
Door deze overwinning komt Melle-Vogelhoek een stap dichter bij de titel. Bij de Wezen zal men zich nu moeten concentreren op de play-off’s.
Op zaterdag 20 maart, om 20u15, spelen de Geraardsbergenaars terug thuis tegen Meetjesland Eeklo.

Wezen-Vrienden: Stefaan De Kesel (13 punten), Kristof Callebaut (12 punten), Steven Vandingelen (10 punten), Frank Vanderkimpen en Koen Romeyns (elk 9 punten), Eric Hoefman en Ken Galle (elk 8 punten), Bart Van Gompel (3 punten), Gorik Cooreman (2 punten).

Melle-Vogelhoek: Van Hecke (19 punten), Reyntens (17 punten), Jooris (13 punten), Oldbrechts en Van Raepenbosch (elk 12 punten), Cataire (7 punten), Clemminck (5 punten), De Clercq (3 punten), Van Der Sypt (2 punten).

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background