17 feb 2009

Wedstrijdverslag Wezen-Vrienden – Meetjesland Eeklo

Wezen-Vrienden – Meetjesland Eeklo: 65-70

De partij tussen Wezen-Vrienden en Meetjesland was met oog op de play-offs voor beide partijen heel belangrijk. Bij de Geraardsbergenaars stond de nieuwe coach Alain Dhulst meteen voor zijn eerste opdracht. De Oudenbergploeg, die nog steeds geen beroep kan doen op de gekwetste Koen Romeyns, begon aan de match met Stefaan De Kesel, Ken Galle, Kurt Van Herreweghe, Kristof Callebaut en Jeffrey Antheunis. De bezoekers gingen van start met Bernaerdt, Goethals, De Grootte, Van De Vijver en De Cuyper. Met korven van Van De Vijver, Bernaerdt en De Grootte, en een driepunter van De Sutter werden de Wezen onmiddellijk op achterstand geplaatst: 6-14. De Wezen-Vrienden reageerden met o.m. een driepunter van Kristof Callebaut: 11-14. Na het eerste quarter stond een zwak spelend thuisteam reeds 15-21 achter. Bij aanvang van het tweede quarter scoorde De Sutter een driepunter voor de bezoekers, maar Jeffrey Antheunis reageerde met twee geslaagde afstandshots: 21-25. De Wezen probeerden verder aan te klampen, maar bij de rust hadden de bezoekers toch nog vijf punten voorsprong: 29-34. Na de rust liepen de bezoekers via De Grootte verder uit: 29-38. Met een driepunter van Kurt Van Herreweghe en korven van Jeffrey Antheunis kwamen de Wezen terug in de wedstrijd: 35-38. De bezoekers profiteerden van balverlies, om via Van De Vijver en De Grootte terug voorsprong te nemen: 35-44. De thuisploeg kon zich herpakken en met korven van Steven Vandingelen, Stefaan De Kesel en Kristof Callebaut kwam men langszij: 44-44. De Wezen-Vrienden verloren Andria Soldo met vijf fouten, en Van De Vijver profiteerde om de bezoekers terug op voorsprong te plaatsen: 44-49. Via Steven Vandingelen en Jeffrey Antheunis kon de thuisploeg de schade beperken tot 51-52. In het vierde quarter konden de Wezen uiteindelijk met korven van Steven Vandingelen en Kristof Callebaut, en een driepunter van Kurt Van Herreweghe voorsprong nemen: 61-56. Met korven van De Grootte en een geslaagde afstandshot van Van De Vijver kwamen de bezoekers terug langszij: 61-61. Bij een 65-65 stand, en anderhalve minuut op de klok kon de match nog alle kanten uit. Het waren echter de bezoekers die in de slotminuut het verschil konden maken: 65-70. De Wezen-Vrienden blijven niettegenstaande ze belangrijke punten laten liggen toch nog vierde staan in de klassering. Meetjesland Eeklo staat zesde, maar krijgt aansluiting bij de top van de klassering.

Wezen-Vrienden: Steven Vandingelen (21 punten); Kristof Callebaut (15 punten); Kurt Van Herreweghe (10 punten); Jeffrey Antheunis (9 punten); Stefaan De Kesel (8 punten); Ken Galle (2 punten).

Meetjesland Eeklo: Van De Vijver (26 punten); De Grootte (18 punten); De Sutter (13 punten); Bernaerdt (9 punten); Goethals en De Cuyper (elk 2 punten).

Andere uitslagen:
Wezen-Vrienden B – Meetjesland Eeklo B: 71-87.
Dames Wezen-Vrienden: Fireballs Oudenaarde: 53-56.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background