21 mrt 2010

Wedstrijdverslag Wezen-Vrienden – Meetjesland Eeklo

In de strijd om de pole-position in de play-off’s moeten de Wezen-Vrenden blijven winnen. Afhankelijk van de resultaten van Melle-Vogelhoek koestert men zelfs nog een beetje hoop om de kampioenstitel binnen te halen.

Wezen-Vrienden – BBC Meetjesland Eeklo 100-80

Zaterdagavond kregen de Geraardsbergenaars in De Kriebel het bezoek van Meetjesland Eeklo. De Wezen gingen van start met stefaan De Kesel, Frank Vanderkimpen, Koen Romeyns, Kristof Callebaut en Steven Vandingelen. Bij Eeklo mochten De Sutter, De Waele, Veldaman, Bernaerdt en Janssens aan de wedstrijd beginnen.

Met korven van Stefaan De Kesel en Steven Vandingelen en een driepunter van Kristof Callebaut nam de thuisploeg een sterke start: 7-0. In de volgende minuten kon enkel Stefaan De Kesel nog een driepunter scoren, en namen de bezoekers via Janssens, De Sutter en Veldeman de leiding over: 10-12. In de eindfase van het eerste quarter kon Kristof Callebaut echter orde op zaken stellen. Met twee driepunters op rij zorgde hij voor een 21-17 stand.

In het tweede quarter nam de Oudenbergploeg afstand van zijn tegenstanders. Met o.m. driepunters van Kristof Callebaut (2x), Koen Romeyns en Frank Vanderkimpen werd een kloof geslagen van 18 punten: 39-21. Dit verschil werd ook behouden bij de rust: 54-36.


Frank Vanderkimpen

In het derde quarter werden de bezoekers van het kastje naar de muur gespeeld. Met o.m. geslaagde afstandshots van Koen Romeyns en Kristof Callebaut, en korven van Frank Vanderkimpen, Stefaan De Kesel, Steven Vandingelen en Bart Van Gompel konden de Wezen de voorsprong vergroten tot 33 punten: 79-46. Dankzij driepunters van Bernaerdt (2x) en Veldeman konden de bezoekers uiteindelijk nog terugkomen tot op 22 punten: 79-57.
In een overbodig vierde quarter schreeuwden de plaatselijke supporters hun ploeg naar de 100 punten. Een eer die uiteindelijk was weggelegd voor Kristof Callebaut om het 100ste punt te scoren. De Wezen behaalden een oververdiende zege met 100-80.
Volgende zondag maken de Geraardsbergenaars de verplaatsing naar Bobcat Laarne voor de laatste competitiematch.

Wezen-Vrienden: Kristof Callebaut (26 punten), Stefaan De Kesel (20 punten), Frank Vanderkimpen (15 punten), Koen Romeyns (11 punten), Bart Van Gompel (10 punten), Gorik Cooreman en Steven Vandingelen (elk 8 punten), Jonathan Huwé (2 punten).

Meetjesland Eeklo: Veldeman (18 punten), Bernaerdt (17 punten), De Sutter (13 punten), Janssens (12 punten), Van Herzele (8 punten), De Cuyper (7 punten), De Waele (5 punten).

Andere uitslagen:
In de derde provinciale kon Wezen-Vrienden B, na een spannende partij met verlengingen, winnen van leider Meetjesland B met 93-88. In de strijd om het behoud ging Wezen-Vrienden C met 67-72 winnen bij Denderleeuw.

Dames WV – BS Erembodegem: 37-66
Modu Destelbergen – Kadetten WV: 64-49
Miniemen WV – BBC Lede: 80-76
Pupillen WV – Helios Zottegem: 84-48
Benjamins WV A – Panters Baasrode: 44-36
Benjamins WV B – BS Erembodegem: 68-30

 

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background