7 nov 2010

Wedstrijdverslag Wezen-Vrienden – Latem-De Pinte

Bij winst tegen Latem-De Pinte konden de Wezen-Vrienden zaterdag de best geklasseerde Oost-Vlaamse ploeg in de A-reeks van Tweede Landelijke worden. Coach Alain Dhulst koos voor Frank Vanderkimpen, Bart De Keyser, Koen Romeyns, Kristof Callebaut en de heroptredende Stefaan De Kesel om aan de match te beginnen. Latem-De Pinte ging van start met Bert, De Rijck, Beeckmans, Wabbes en Ghyselinck.
In een evenwichtig eerste quarter gaven beide teams elkaar geen duimbreed toe. Koen Romeyns kon met een driepunter wel even een kloof van 6 punten slaan, maar de bezoekers vochten terug via Van Dorpe en Bert: 22-20.
Met o.m. afstandshots van Vanneste en Beeckmans, en de steun van Van Dorpe slaagden de bezoekers er in om een kloof van 9 punten te slaan: 28-37. de Wezen reageerden met driepunters van Frank Vanderkimpen en Kristof Callebaut, maar aan de andere kant knalden Van Damme en De Rijck ook hun afstandshots binnen: 38-49. Uiteindelijk konden Bart De Keyser en Frank Vanderkimpen de schade bij de rust beperken tot een verschil van 7 punten: 42-49.

In het begin van het derde quarter kon de Oudenbergploeg zich herpakken, en via Stefaan De Kesel (met o.m. een driepunter – foto), Bart De Keyser en Frank Vanderkimpen kon de thuisploeg de achterstand omvormen tot een lichte bonus: 52-51. Halverwege het derde quarter moest Bart De Keyser echter reeds met vijf fouten naar de kant. Het bleef een spannende wedstrijd waarin beide teams om beurten even met klein verschil aan de leiding kwamen. Met nog 10 minuten op de klok hadden de mannen van Latem-De Pinte een klein voordeel: 62-63.

In het vierde quarter staken de Wezen-Vrienden een tandje bij. De bezoekers konden nog aanklampen tot 67-67, maar dan maakten Bram Denie, Koen Romeyns en Kristof Callebaut het verschil: 77-69. De supporters schreeuwden hun ploeg naar de overwinning, en de ambiancemuziek weerklonk door de geluidsinstallatie van “De Kriebel”. Enkel De Rijck kon nog tegen scoren met een driepunter, maar Stefaan De Kesel, Frank Vanderkimpen en Bram Denie zorgden nog voor een mooie thuiszege: 83-72.
Volgende zaterdag gaan de Wezen op bezoek bij Bervan Tielt, maar eerst werken ze donderdag nog een bekerwedstrijd af tegen twee nationaler Gembo Borgerhout.

Wezen-Vrienden: Stefaan De Kesel (21 punten), Bart De Keyser (16 punten), Frank Vanderkimpen (15 punten), Kristof Callebaut (12 punten), Koen Romeyns (10 punten), Bram Denie (9 punten).

BBC Latem-De Pinte: Beeckmans (18 punten), Wabbes (11 punten), Vanneste en Ghyselinck (elk 9 punten), De Rijck (8 punten), Bert (6 punten), Van Damme (5 punten), Van Dorpe (4 punten), Adingra (2 punten).

Bekerwedstrijden donderdag 11 november:
De bekerwedstrijden worden uitzonderlijk in “De Veldmuis gespeeld:
11 uur: Miniemen WV – BS Erembodegem (Beker Oost-Vlaanderen)
13 uur: Pupillen WV – BC Base Oostende (Beker van Vlaanderen)
15 uur: Juniores WV – Panters Baasrode (Beker Oost-Vlaanderen)
17 uur: Wezen-Vrienden A – Gembo Borgerhout (Beker van Vlaanderen)
De benjamins spelen om 9u15 uit op Falco Gent (Beker Oost-Vlaanderen), en de cadetten gaan om 17 uur op bezoek bij Latem-de Pinte (Beker Oost-Vlaanderen).

Wedstrijden voor het weekend van 13 en 14 november:
09u15: Microben WV – Fireballs Oudenaarde
11u00: Benjamins WV B – BBC Gembas Knesselare
16u00: TMCI Wevelgem – Juniores WV
16u45: Cadetten WV – Allgro Houtem
18u45: Wezen-Vrienden C – Bobcat Laarne B
19u00: Onder Ons Grembergen B – Wezen-Vrienden B
20u30: Bervan Tielt BBC – Wezen-Vrienden A
09u15 (14/11): Meetjesland Kaprijke B – Pupillen WV

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background