14 feb 2010

Wedstrijdverslag Wezen-Vrienden – Kluisbergen

In het weekend van 1 mei organiseert basketbalclub Wezen-Vrienden de finales van de Beker van Oost-Vlaanderen. Het Geraardsbergse bestuur hoopte dan ook dat hun ploeg zich zou kunnen plaatsen voor deze thuisfinale tegen BBC Kluisbergen.

1/4 Finale Beker van Oost-Vlaanderen: Wezen-Vrienden – BBC Kluisbergen 79-85

In de ¼ finale kreeg de Oudenbergploeg Kluisbergen op bezoek. De Wezen begonnen aan de match met Kristof Callebaut, Frank Vanderkimpen, Eric Hoefman, Stefaan De Kesel en Gorik Cooreman. Bij de bezoekers gingen Filip L’Hommelet, Henri en Jean-Baptist Nottebaert, Kenneth Dhondt en Nathan De Meyer van start.
Via Eric Hoefman, Gorik Cooreman, Stefaan De Kesel en Frank Vanderkimpen kon de thuisploeg halverwege het eerste quarter een voorsprong van 6 punten bij elkaar sprokkelen: 14-8. Bij de Wezen viel een sterk spelende Stefaan De Kesel uit met een dijblessure, en ondanks een driepunter van Frank Vanderkimpen kon men niet beletten dat de bezoekers terug in de match kwamen: 20-21. De jonge Jonathan Huwé kon van op de vrijworplijn het eerste quarter afsluiten met een minimale voorsprong: 22-21.
Het tweede quarter ging van start met een geslaagde afstandshot van Frank Vanderkimpen, maar met twee driepunters op rij van Kenneth Dhondt en korven van Willem Arijs en Henri Nottebaert nam Kluisbergen de leiding over: 26-30. Via Ken Galle, Kristof Callebaut, Eric Hoefman, Jonathan Huwé en Steven Vandingelen knokten de Geraardsbergenaars zich terug op voorsprong: 41-39. In de slotminuut zorgden Willem Arijs en Kenneth Dhondt er toch nog voor dat de bezoekers konden gaan rusten met een bonus van 2 punten: 41-43.
In het begin van het derde quarter konden Jean-Baptist en Henri Nottebaert, en Nathan De Meyer de voorsprong van de bezoekers opdrijven tot 8 punten: 42-50. Inmiddels was Stefaan De Kesel door de plaatselijke kinesist opgelapt, en kon de Geraardsbergse dubbele meter terug druk uitoefenen op de Kluisbergse defensie. De Wezen-Vrienden slaagden er echter niet in om de achterstand te overbruggen: 58-66.
In de aanvangsfase van het vierde quarter zorgde Willen Arijs er met een driepunter voor dat de kloof opgedreven werd tot 11 punten: 58-69. Halverwege het vierde quarter scoorde Kristof Callebaut twee driepunters op rij, maar ook dat bracht de Wezen geen stap dichter: 68-77. Met korven van Steven Vandingelen, Frank Vanderkimpen, Ken Galle en Gorik Cooreman naderden de Wezen nog tot op 5 punten: 79-84. In de slotfase moesten Henri Nottebaert (Kluisbergen) en Frank Vanderkimpen (Wezen-Vrienden) nog met 5 fouten naar de kant, en het was Sander Van De Walle die uiteindelijk de eindcijfers kon vastleggen: 79-85.
De Geraardsbergenaars moeten hun finaledromen opbergen, en kunnen zich nu volledig concentreren op de competitie. Aanstaande zaterdag speelt de A-ploeg thuis tegen Panters Baasrode.

Wezen-Vrienden: Frank Vanderkimpen (18 punten), Stefaan De Kesel (14 punten), Kristof Callebaut (11 punten), Steven Vandingelen (10 punten), Ken Galle en Gorik Cooreman (elk 8 punten), Eric Hoefman (6 punten), Jonathan Huwé (5 punten).

BBC Kluisbergen: Willen Arijs (19 punten), Jean-Baptist Nottebaert (17 punten), Nathan De Meyer (14 punten), Sander Van De Walle (13 punten), Henri Nottebaert (11 punten), Kenneth Dhondt (8 punten), Filip L’Hommelet (4 punten), Faust Arijs (2 punten).

Programma voor zaterdag 20 februari:
16u15: Junioren WV – BBC Latem-De Pinte (topper in de eindronde !)
18u15: Wezen-Vrienden B – BBC Hotshots Melle
20u15: Wezen-Vrienden A – Panters Baasrode B

Luc Vander Putten

 

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background