30 mrt 2009

Wedstrijdverslag Wezen-Vrienden – Jeugd Gentson

Wezen-Vrienden – Jeugd Gentson: 68-46

Met een eventueel eindrondeticket als inzet was de match voor beide ploegen zeer belangrijk. Beide ploegen moesten deze partij winnen om nog een kans te maken op de play-off’s. Hiervoor konden de Wezen geen beroep doen op de gekwetste Kristof Callebaut. Voor aanvang van de wedstrijd werd de miniemen-kampioenenploeg van basketbalclub Wezen-Vrienden samen met de A-ploeg aan het publiek voorgesteld.
Coach Alain Dhulst gaf de voorkeur aan Jeffrey Antheunis, Steven Vandingelen, Stefaan De Kesel, Andria Soldo en Koen Romeyns om aan de match te beginnen. De Gentenaars gingen van start met Gert Verboven, David Lombart, Freek Hulpia, Jelle Meirsschaut en Hannes Van Den Berghe.
Bij de thuisploeg zorgde Koen Romeyns onmiddellijk voor een 5-0 voorsprong, maar met o.m. een driepunter van Jelle Meirsschaut kwamen de bezoekers terug aansluiten: 7-6. Stefaan De Kesel, Steven Vandingelen, Koen Romeyns en Ken Galle zorgden er echter voor dat het eerste quarter werd afgesloten met voorsprong: 17-11.
In het tweede quarter konden Steven Vandingelen en Koen Romeyns de Geraardsbergse voorsprong vergroten. De bezoekers hadden net voor de rust nog een driepunter van Freek Hulpia nodig om het verschil te beperken tot 12 punten: 33-21.
Met o.m. driepunters van Koen Romeyns en Jeffrey Antheunis en de steun van Steven Vandingelen kon de thuisploeg in het derde quarter het verschil maken: 54-31.
Met driepunters van Jelle Meirsschaut en Freek Hulpia, en korven van Hannes Van Den Berghe slaagden de bezoekers erin om in het begin van het vierde quarter terug te komen tot 55-40. Door het soms wel agressieve spel van de Gentenaars, moesten David Lombart en Gert Verboven echter naar de kant met vijf fouten. Steven Vandingelen, Koen Romeyns en Ken Galle slaagden erin om de Geraardsbergse bonus terug op te drijven, en coach Alain Dhulst kon het zich in de slotminuten terug permitteren om aan Koen Romeyns, Steven Vandingelen, Jeffrey Antheunis, Andria Soldo en Stefaan De Kesel een applausvervanging te gunnen. Jeugdspelers Matti Denollin, Pieter-Jan Van Robaeys en Wouter De Moyer mochten de wedstrijd afronden. Het was Pieter-Jan Van Robaeys die uiteindelijk de eindcijfers kon vastleggen: 68-46.
Door deze nieuwe overwinning staan de Wezen-Vrienden nu vijfde in de klassering. Als er volgende week gewonnen wordt bij Deinze zijn de Wezen zeker van een plaats in de play-off’s.

Wezen-Vrienden: Koen Romeyns (40 punten); Steven Vandingelen (17 punten); Ken Galle (5 punten); Jeffrey Antheunis (3 punten); Stefaan De Kesel (2 punten); Pieter-Jan Van Robaeys (1 punt).

Jeugd Gentson: Freek Hulpia (15 punten); Jelle Meirsschaut (7 punten); David Lombart en Hannes Van Den Berghe (elk 5 punten); Wim De Reu en Gert Verboven (elk 4 punten); Brendan Van Belle (3 punten); Nick Houthuys (2 punten); Pieter-Jan Vervust (1 punt).

Andere uitslagen:
Wezen-Vrienden B – Black Boys Erpe-Mere: 72-73
Helios Zottegem – Wezen-Vrienden C: 79-73
Dames WV – Erembodegem: 47-55
Cadetten WV – Assenede: 51-83
Miniemen WV – Assenede: 83-46
Pupillen WV – Melle Vogelhoek: 112-59
Microben WV – Sgolba Aalter: 8-8

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background