8 sep 2008

Wedstrijdverslag Wezen-Vrienden – Houtem

Wezen-Vrienden – Allgro Houtem: 63-71

Als laatste generale repetitie voor de competitiestart speelden twee van onze regioploegen nog een vriendschappelijke partij. Het duel tussen Wezen-Vrienden en Allgro Houtem was voor de Wezen ook een blij weerzien met oud-speler Mario De Wandel.
De Geraardsbergenaars gingen van start met Kristof Callebaut, Koen Romeyns, Ken Galle, Andria Soldo en Steven Vandingelen. Houtem begon aan de match met Dimi Van Damme, Jurgen Bauche, Dieter Note, Pieter Uyttenhove en Michiel Van Ginderachter.
Met korven van Jurgen Bauche, Michiel Van Ginderachter en Dieter Note namen de bezoekers de beste start: 4-7. Kristof Callebaut bracht de thuisploeg langszij met een driepufnter: 7-7. Via Dieter Note, Pieter Uyttenhove en Mario De Wandel kon Allgro het eerste quarter afsluiten met 4 punten voorsprong: 12-16.
In het begin van het tweede quarter slaagden Kurt Van Herreweghe en Steven Vandingelen erin om de thuisploeg terug op gelijke hoogte te brengen: 16-16. Pieter Uyttenhove reageerde met o.m. een driepunter: 18-22. Met een afstandshot van Kurt Van Herreweghe en korven van Steven Vandingelen en Koen Romeyns kwam de thuisploeg toch op voorsprong: 25-22. Met o.m. driepunters van Michiel Van Ginderachter en Jurgen Bauche nam Houtem terug de leiding. Afstandshots van thuisspelers Jeffrey Antheunis en Kurt Van Herreweghe konden niet voorkomen dat de bezoekers met een kleine voorsprong gingen rusten: 35-38.
In het begin van het derde quarter konden Nils De Rouck, Dimi Van Damme, Jurgen Bauche en Michiel Van Ginderachter de voorsprong van Allgro opdrijven tot 10 punten: 37-47. Een driepunter van Koen Romeyns hielp de thuisploeg zelfs niet om de achterstand te overbruggen. Bovendien moest Ken Galle bij de Wezen naar de kant met vijf fouten: 48-58.
In het vierde quarter probeerde de thuisploeg toch nog om terug te komen. Een driepunter van Kristof Callebaut en korven van Koen Romeyns en Jeffrey Antheunis brachten de stand op 59-64. Bij de thuisploeg moest ook Andria Soldo nog het terrein verlaten met vijf fouten. In de slotfase ontpopte Mario De Wandel zich nog tot man de match. Hij slaagde erin om tegen zijn ex-ploeg 21 punten te scoren. Eindstand: 63-71.

Wezen-Vrienden: Koen Romeyns (16 punten); Kristof Callebaut (13 punten); Steven Vandingelen (9 punten); Andria Soldo en Kurt Van Herreweghe (elk 8 punten); Jeffrey Antheunis (7 punten); Ken Galle (2 punten).

Allgro Houtem: Mario De Wandel (21 punten); Pieter Uyttenhove en Michiel Van Ginderachter (elk 12 punten); Jurgen Bauche (11 punten); Dieter Note (5 punten); Nils De Rouck (4 punten); Mike Van Moorter (3 punten); Dimi Van Damme (2 punten).

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background