13 nov 2009

Wedstrijdverslag Wezen-Vrienden – Hansbeke

Wezen-Vrienden – BBC Hansbeke: 95-92

Na de thriller van vorige zaterdag tegen BBC Kluisbergen (87-85 winst) stond er voor de Wezen-Vrienden met de komst van BBC Hansbeke op woensdag 11 november terug een topper op de kalender.
De Oudenbergploeg ging van start met Stefaan De Kesel, Frank Vanderkimpen, Jeffrey Antheunis, Gorik Cooreman en Kristof Callebaut. De bezoekers gingen van start met Goethals, Van De Vijver, Genbrugge, Haeck en De Man.
Via Stefaan De Kesel, Kristof Callebaut en Gorik Cooreman konden de Wezen 7-2 uitlopen, maar via van De Vijver, Genbrugge en Haeck kwamen de bezoekers terug: 7-8. Halverwege het eerste quarter zorgden Gorik Cooreman, Kristof Callebaut en Stefaan De Kesel terug voor een bonus van 5 punten: 13-8. Met o.m. een driepunter van Genbrugge kwam Hansbeke echter terug langszij: 15-15. Met nog een geslaagde afstandshot van Genbrugge en korven van Van De Vijver en De Man kwamen de bezoekers zelfs op voorsprong: 20-24. In de slotminuut zorgden Kristof Callebaut (met o.a. een driepunter) en Stefaan De Kesel toch nog voor een lokale voorsprong: 28-24.
In het begin van het tweede quarter konden de Wezen hun voorsprong verder opbouwen tot 13 punten: 40-27. Kristof Callebaut knalde nog een driepunter binnen en ook Stefaan De Kesel, Gorik Cooreman en Steven Vandingelen deden hun duit in het zakje. Met twee driepunters op rij zorgde De Man terug voor hoop bij de bezoekers: 42-35. Dankzij Steven Vandingelen, Frank Vanderkimpen en Gorik Cooreman kon de thuisploeg toch nog gaan rusten met een voorsprong van 10 punten: 50-40.
Hansbeke begon sterk aan het derde quarter, en met o.m. een driepunter van Van De Vijver en korven van Goethals, Genbrugge en De Man zorgden ze terug voor een spannende wedstrijd: 56-53. Niettegenstaande de bezoekers vlot bleven scoren, konden de Wezen toch stand houden. Met driepunters van Frank Vanderkimpen en Kristof Callebaut(2x), en de nodige steun van Koen Romeyns en Steven Vandingelen kon de thuisploeg aan het laatste quarter beginnen met een verschil van 3 punten: 71-68.
Het vierde quarter begon met driepunters van Koen Romeyns en Kristof Callebaut (voor Wezen-Vrienden), en Goethals en De Man (voor Hansbeke): 79-74. Bij de thuisploeg was vooral Kristof Callebaut in goede doen, met zijn zesde driepunter zorgde hij voor een bonus van 8 punten: 86-78. De bezoekers gaven echter de moed niet op en met korven van Van De Vijver en Van Belleghem, en nog een driepunter van De Man kon men terug naderen tot op 4 punten: 88-84. Toen bij de Wezen Stefaan De Kesel en Frank Vanderkimpen met vijf fouten naar de kant moesten, naderden de bezoekers zelfs tot op 3 punten: 91-88. Ook in de slotminuut bleven beide ploegen gelijke tred houden, maar de Wezen slaagden er toch in om na een spannende wedstrijd de belangrijke punten terug thuis te houden. Eindstand: 95-92.

Wezen-Vrienden: Kristof Callebaut (30 punten); Stefaan De Kesel (17 punten); Frank Vanderkimpen (15 punten); Gorik Cooreman en Steven Vandingelen (elk 13 punten); Koen Romeyns (7 punten).

BBC Hansbeke: De Man (29 punten); Genbrugge (24 punten); Van De Vijver (21 punten); Haeck (8 punten); Goethals (7 punten); D’Hondt (2 punten); Van Belleghem (1 punt).

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background