18 okt 2010

Wedstrijdverslag Wezen-Vrienden – Gistel Oostende

Na de winst op Mariaburg keken de Wezen-Vrienden met het volste vertrouwen uit naar de thuismatch tegen KBC Gistel-Oostende.

De Geraardsbergenaars gingen van start met Stefaan De Kesel, Eric Hoefman, Bart Van Gompel, Koen Romeyns en Bart De Keyser. Bij de West-Vlamingen mochten Van Daele, Delvinquire, Verdepresa, Van Hee en Carton aan de match beginnen.


Koen Romeyns

Met o.m. een driepunter van Koen Romeyns en korven van Stefaan De Kesel en Bart De Keyser namen de Wezen een sterke start: 9-2. Via een geslaagd afstandshot van Verdepresa kwamen de bezoekers terug iets dichter, maar Bart De Keyser en Eric Hoefman konden het verschil terug opdrijven tot 9 punten: 16-7. Van Hee en Delvinquire scoorden nog driepunters voor de bezoekers, maar ook Koen Romeyns knalde nog twee afstandshots binnen wat uiteindelijk op het einde van het eerste quarter resulteerde in een monsterscore: 35-23.

Met twee driepunters van Kristof Callebaut en korven van Eric Hoefman, Bart De Keyser en Koen Romeyns slaagden de Wezen erin om te gaan rusten met een comfortabele voorsprong: 52-37.

Met korven van Carton en Delvinquiere, en een driepunter van Van Daele kwamen de West-Vlamingen terug dichter: 54-47. En niettegenstaande driepunters van Koen Romeyns en Kristof Callebaut, en een reeks vrijworpen van Bart De Keyser kwam Gistel-Oostende terug tot op 5 punten: 68-63.
Met korven van Eric Hoefman, Ken Galle en Bart De Keyser en een driepunter van Koen Romeyns slaagde de Oudenbergploeg er in om in het begin van het vierde quarter terug afstand te nemen: 79-65. Inmiddels moesten Stefaan De Kesel (Wezen-Vrienden) en Van Daele (Gistel-Oostende) met vijf fouten naar de kant. De Wezen konden de wedstrijd verder controleren, en lieten de bezoekers niet meer terugkomen. In de slotfase van de wedstrijd moesten ook Delvinquire (Gistel-Oostende) en Ken Galle nog met vijf fouten naar de kant. Eindstand: 91-77.

Door deze overwinning blijven de Wezen in de middenmoot van de klassering staan. Volgende zaterdag maken ze de verplaatsing naar Rapid Langemark.

Wezen-Vrienden: Koen Romeyns (29 punten); Bart De Keyser (21 punten); Eric Hoefman (15 punten); Kristof Callebaut (14 punten); Ken Galle en Bram Denie (elk 4 punten); Bart Van Gompel en Stefaan De Kesel (elk 2 punten).

KBC Gistel-Oostende: Verdepresa (17 punten); Van Hee (14 punten); Carton en Delvinquire (elk 13 punten); Naessens (10 punten); Tabar (4 punten); Van Daele (3 punten); Dhulster (2 punten); Brouns (1 punt).

Andere uitslagen:
Wezen-Vrienden B – BBC Latem-De Pinte C: 67-71
BBC Jeugd Gentson C – Wezen-Vrienden C: 72-55
Dames WV – KBT Ronse SK B: 65-50
Juniores WV – Fantasia Blankenberge: 65-65
Allgro Houtem – Cadetten WV: 56-79
Miniemen WV – Bavi Gent B: 70-67
Pupillen WV – KBT Ronse SK: 81-50
Benjamins WV A – BBC Falco Gent B: 110-19
DBC Larastar Aalst – Benjamins WV B: 15-99

Thuiswedstrijden op zaterdag 23 oktober:
16u45: Cadetten WV – Generali Okapi Aalstar B
18u45: Wezen-Vrienden C – Fireballs Oudenaarde C

 

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background