22 mrt 2009

Wedstrijdverslag Wezen-Vrienden – Erpe-Mere

Wezen-Vrienden – Erpe-Mere: 71-58

Als de Wezen-Vrienden zich nog willen plaatsen voor de play-off’s dan moeten de laatste drie competitiematchen nog gewonnen worden. De eerste opdracht was de thuismatch tegen BBC Erpe-Mere.
De Wezen begonnen aan de match met Koen Romeyns, Andria Soldo, Steven Vandingelen, Stefaan De Kesel en Kristof Callebaut. De bezoekers gingen van start met Hysselinckx, De Saedeleer, Malfait, Spinnoy en Van Haver.
In het eerste quarter namen de bezoekers een sterke start. Met korven van Spinnoy, De Saedeleer, Hysselinckx en Moussa konden ze een bonus van 10 punten opbouwen: 7-17. In de slotminuut kon Koen Romeyns de schade nog enigszins beperken: 12-18.
In de aanvangsfase van het tweede quarter kon Spinnoy de voorsprong verder uitdiepen tot 12-21. De thuisploeg reageerde via Koen Romeyns en Kristof Callebaut, maar met driepunters van Hysselinckx en Spinnoy konden de bezoekers hun voorsprong behouden: 20-27. Met korven van Steven Vandingelen, Stefaan De Kesel en Kristof Callebaut, en een driepunter van Andria Soldo slaagden de Geraardsbergenaars erin om tot op 2 punten te naderen: 25-27. Met o.m. nog een geslaagde afstandshot van De Saedeleer konden de bezoekers toch met voorsprong gaan rusten: 27-31.
Na de rust kwam een herboren Wezen-Vrienden op het plein. Met o.a. een driepunter van Stefaan De Kesel en korven van Andria Soldo en Koen Romeyns werd de achterstand omgebogen in een bonus voor de thuisploeg: 40-38. Niettegenstaande Kristof Callebaut gekwetst naar de kant moest, kon de Oudenbergploeg de een kloof van 11 punten slaan. Met korven van Ken Galle en Andria Soldo, en een driepunter van Koen Romeyns werd het derde quarter afgesloten bij 51-40.
Met een driepunter van Hysselinckx en korven van Moussa en Spinnoy slaagde Erpe-Mere erin om terug te komen tot 58-52. Maar met een geslaagde afstandshot van Koen Romeyns, en de steun van Stefaan De Kesel, Andria Soldo en Steven Vandingelen werd de kloof verder uitgediept tot 67-52. Coach Alain Dhulst kon zich meteen permitteren om Andria Soldo, Steven Vandingelen, Koen Romeyns, Jeffrey Antheunis en Stefaan De Kesel een applausvervanging te gunnen. In de slotseconden kon Van Haver de eindcijfers vastleggen: 71-58.
Als de wedstrijden tegen Jeugd Gentson en Deinze nog gewonnen worden, zijn de Geraardsbergenaars praktisch zeker van een plaatsje in de eindronde. Hopelijk speelt de kwetsuur van Kristof Callebaut hen geen parten in de resterende matchen.

Wezen-Vrienden: Andria Soldo (21 punten); Koen Romeyns (17 punten); Steven Vandingelen (10 punten); Stefaan De Kesel (9 punten); Ken Galle (8 punten); Kristof Callebaut (6 punten).

Erpe-Mere: Spinnoy (22 punten); Hysselinckx (14 punten); Van Haver en De Saedeleer (elk 9 punten); Moussa (3 punten); De Peet (1 punt).

Miniemen op weg naar de titel:

De Geraardsbergse miniemen wonnen met 38-66 bij Latem-De Pinte. Zaterdag om 14u30 spelen de jongens van coach Patrick Vandervoort in De Kriebel tegen Assenede. Bij winst is de kampioenstitel binnen. Supporters op post !

Andere uitslagen:

Dames WV – Kaprijke: 73-45
Juniores WV – Latem-De Pinte: 53-109
Benjamins WV – Olympia Denderleeuw: 95-33
Microben WV – Sgolba Aalter: 7-9

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background